Politika

Živković: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade

Danijel Živković

Navodi potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da posljednje hapšenje predstavlja najveći uspjeh policije u zadnjih 10 godina, osim što nijesu istiniti, uvreda su za samu Upravu policije, saopštio je član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.

“Niti je ovo prvo hapšenje Kašćelana, niti je riječ o akciji kojom je koordinirala Vlada, već je u pitanju saradnja policija Crne Gore i Češke. Osim toga, Kašćelan je u zadnje vrijeme često boravio i u sudovima i u tužilaštvu”, kazao je Živković.

Prema njegovim riječima, posljednjih 10 godina je bilo mnogo akcija koje su imale izuzetan nacionalni, regionalni i međunarodni nivo, o čemu je dostupna i dokumentacija i izvještaji sa ocjenama ključnih međunarodnih partnera.

“Stoga, riječ je samo o jednom Abazovićevom pokušaju da prikrije nesposobnost – sopstvenu, ali i drugih visokih funkcionera Vlade zaduženih za sektor bezbjednosti”, istakao je član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a.

Kako dodaje, uostalom slučaj iz Pljevalja, gdje je jedan novoimenovani rukovodilac, suočen sa šovinističkim pritiscima, umjesto podrške dobio kalkulantsku izjavu kako će biti ispitani navodi građana – najbolje govori o tome koliko aktuelna Vlada uopšte želi i da zaštiti kadrove iz oblasti bezbjednosti za koje se sama opredijelila.

“Bezbjednosni sektor iz kojeg cure povjerljive informacije, u kojem se za katastrofalne propuste okrivljuju saradnici, u kojem ko zna kakva sumnjiva lica mjesecima izigravaju ‘američke diplomate’, teško da je i ozbiljan i stručan”, zaključio je Živković.

Send this to a friend