Politika

Živković: Crna Gora 11. juna mora sebi da se vrati i krene naprijed

Nikšiću dugujemo očuvanje našeg državnog dostojanstva. Ovdje nas nijesu uspjeli poniziti. Kičma državotvornosti je sačuvana na lokalnim izborima koji su održani u marti 2021. godine kada ste vi pružili jak otpor neviđenom pritisku nacionalizma. Nikakva bitka za Nikšić, uloženi milioni, sva obećanja, zloupotrebe resursa nijesu slomili čvrstinu čelika naših vjernih saboraca koji su ne samo 2021. nego i svih prethodnih godina pružali veliki doprinos svim pobjedama naših politika. Nijesu uspjeli jači i veći tokom vjekova, pa tako nijesu uspjeli ni oni koji su zamislili da zatru sveto ime Crne Gore, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” sa sinoć održane konvencije u Nikšiću.

Danijel Živković

On je kazao da savremeni imperijalisti nijesu računali na prkosni osmijeh Ljuba Čupića onda kada su mislili da će sa domaćim izvođačima uspjeti da se u najkraćem roku razračunaju sa Crnom Gorom.

“Upravo su u Nikšiću zaustavljeni. Veličina tog rezultata pokazala se uzvišenom jer da tada ovdje nijesmo uspjeli da zaustavimo taj nacionalizam ne bismo danas imali 11. jun kao šansu da vratimo Crnu Goru sebi. Vi ste svojim prisustvom i na Belvederu i na Bogetićima i na protestima “Ima nas” i gdje god je bilo potrebno tu šansu obezbijedili. Nemojmo je propustiti. Teškim radom smo do ove šanse došli, umješnom politikom predsjednika Đukanovića koji je za tri decenije izveo Crnu Goru na pravi put. Nemojmo dozvoliti da nam ruše san i naših ruku djelo. Šansa je jedinstvena moramo je iskoristiti”, zaključio je Živković.

Kandidat za poslanika Jevto Eraković ukazao je okupljenima da tri godine unazad većina u Crnoj Gori misli i glasa protiv, te da tri godine unazad nema razvoja.

Jevto Eraković

“Tri godine unazad živimo jednu veliku laž, da je dovoljno biti protiv kako bi bilo bolje, kako bi krenuli naprijed. Mi biramo časnu i istrajnu, baziranu na znanju, borbu za bolju Crnu Goru. Zato zajedno kao što je pet prstiju na ruci da obezbijedimo četiri stabilne godine i prekinemo ovu trogodišnju agoniju, da osiguramo dva stuba našeg društva građanski i multietnički sklad, za jednu jedinu Crnu Goru”, rekao je Eraković.

Poslanički kandidat liste Nikola Zirojević upitao je šta je danas Nikšić koji je uvijek imao posebnu dušu koja nije ostavljala ravnodušnim nikoga, ko je jednom kročio na nikšićki korzo ili osjetio miris nikšićkih lipa.

Nikola Zirojević

“Osjećate li dobar duh Nikšića kada prođete korzom? Kakav je to Nikšić u kojem se ne slavi Crna Gora? Kakav je to Nikšić u kojem mladi ne nose i ne prenose osmijeh Ljuba Čupića? Kakav je to Nikšić u kojem se pred očima prolaznika neko drznuo da urinira po narodnom heroju, po našem ponosu? Takav Nikšić ne želimo, takav Nikšić nije naš Nikšić i nikad im nećemo dopustiti da od Nikšića naprave ono što su naumili”, kazao je Zirojević.

Prisutnima na tribini obratila je i kandidatkinja za poslanicu Jelena Marković.

“Odbrana crnogorskog, multietničkog, multikulturalnog, antifašističkog, sekularnog društva je naša moralna obaveza”, istakla je ona.

Kandidatnika za poslanicu Slobodanka Boba Roganović kazala je da se politička konkurencija toliko intenzivno bavi koalicijom DPS – SD – LP – DUA, da bi satrli sve što je stvarano i obnovljeno, te da su tako udarili i na temelje, kako je ocijenila, jedine nam majke i matice i domovine.

“Zato im večeras iz ove sale pošaljimo hiljade Ljubovih osmjeha, hiljade Jokinih prkosih pogleda, hiljade odbranjenih zastava sa Vučijeg dola i Grahovca, hiljade sjećanja na jednu majsku zoru iz 2006. godine, na Belvedersku noć i nikšićki 13.jul. Ali im pošaljimo i poruku da će u nedjelju veče imati na hiljade i hiljade listića da broje sa zaokruženim brojem 10.”

Okupljenima se na sinoćnjoj konvenciji obratio i kandidat za poslanika Mehmed Zenka koji je ukazao na osnovne razlike između liste kojoj i sam pripada i političkih konkurenata.

Mehmet Zenka

“Kad ste nas čuli da smo se međusobno vrijeđali? Da li ste čuli neku zlu riječ koju smo uputili jedni drugima izuzev pozitivnih i dobronamjernih kritika. Za razliku od njih mi obećavamo prosperitet i bolju budućnost za našu djecu i za našu Crnu Goru”, zaključio je Zenka.

Konvenciji u Nikšiću prisustvovao je i dugogodišnji predsjednika DPS Crne Gore Milo Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realnost
Gost
Realnost

Zadrzite dostojanstvo i to je nesto a gradjani ce uvidjet do cega su dosli ljubeci trotoare i slusajuci lelek Danin.

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Kad vidim sto ucinjese i sto cine i danas ovi novi…nemam dileme 10!

Laban
Gost
Laban

Ovih tri godine su bile tri očajne godine klađenja i vađenja sa sebičnim ljudima kojima je bio bitan samo ostanak na vlasti i nisu vđleli dalje od svoga nosa.

Tihomir 🇲🇪
Gost
Tihomir 🇲🇪

ZAOGRUZUJEMO ZAJEDNO 10 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪 . CIJLA MOJA FAMILIJA ….

Send this to a friend