Politika

Živković iz Mojkovca: Aktuelna i prethodna vlada u sjever Crne Gore uložile nula eura, zato sa Sjevera treba da dobiju nula glasova na izborima

Obišao sam i Bijelo Polje i Andrijevicu i Berane, bio sam u Kolašinu, evo me u Mojkovcu… Za tri godine dragi prijatelji u sjever Crne Gore uložili su nula eura. Sa sjevera Crne Gore treba da dobiju i nula glasova. Takav odnos treba da bude prema svakoj vlasti koja se ignorantski odnosi prema razvoju sjevera Crne Gore, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u Mojkovcu.

On je građankama i građanima ove opštine ukazao do čega su prethodne dvije vlade dovele sjever Crne Gore i predočio koji je dalji plan koalicije koju predvodi.

Danijel Živković/ Foto: Koalicija “Zajedno”

“Gledao sa svojim očima kako se razara ono što smo mi gradili. Đalovića pećina, Cmiljača, Žarski… Svi ti turistički potencijali koji su trebali da budu sjedište novih radnih mjesta, mjesta, gdje se otvaraju nove investicije, gdje se razvjaju novi hoteli… Šta smo od toga dobili – apsolutno ništa! Kada nas pitaju kako mislimo da razvijamo Sjever? Samo 15 miliona eura je potrebno da završimo projekte koji su započeti na sjeveru Crne Gore. Da su ovi nedobronamjernici i nepomenici 15 miliona eura uložili u Sjever, pa makar uzeli sve to za svoju političku korist, otvorili bi radna mjesta i kazali bi – došli smo da pomognemo sjeveru Crne Gore i da pokrenemo privredu. Ništa od toga nijesu uradili. I ne samo što nijesu uradili, nego ono što smo mi zajedno uradili, ostavili su zubu vremena da bude uništeno. To su ovi nedobronamjerni domaćini Crne Gore, koji su zasjeli u fotelje nakon 30. avgusta 2020. godine, koji su se zalijepili za fotelje i koje ćemo od tih fotelja odlijepiti 11. juna”, rekao je v.d. predsjednika DPS-a.

U svom daljem obraćanju prisutnima Živković je kazao da Mojkovčanke i Mojkovčani, kao potomci nepokolebljivih slobodara koji su pali u Mojkovačkoj bici, dobro znaju što znači riječ požrtvovanost.

“Požrtvovanost nas je uvijek okupljala oko zajedničkih ideja i zajedničkih vrijednosti. Mojkovac je bez ikakve kurtoazije, bez ikakvog hvalospjeva uvijek bio nepokoran. Uvijek je bio odstupnica i brana pred onima koji su pokušavali da pokore Crnu Goru. Zato je ovo grad antifašista, grad hrabrih i odvažnih ljudi, grad ljudi koji su uvijek znali kako da se suprotstave naletu degradacije i naletu loših vrijednosti”, kazao je nosilac liste “Zajedno!”.

On je potom ocijenio da onako kako se prethodna vlast odnosila i prema Mojkovcu i prema sjeveru Crne Gore, tako građani Mojkovca i kompletnog Sjevera treba 11. juna da se odnose prema njima.

“Ne treba nam nijedan protest, ne treba nam nijedna povišena riječ niti snažna retorika, potrebna nam je naša savjest, dobronamjernost, odgovornost i ozbiljnost. Da 11. juna hrabro zaokružimo broj 10! Jer broj 10 prevashodno pripada najboljima. Zato smo mi taj broj dobili na ovim izborima. Nemojmo 11. juna da propustimo tu našu šansu, jer smo do nje teško došli. Za godinu dana smijenili smo onu skalameriju od nakaradne, apostolske vlade Zdravka Krivokapića, godinu dana nakon toga smijenili smo i nesrećnu vladu Dritana Abazovića i zahvaljujući svima vama došli do prilike da 11. juna ispravimo sve greške koje su se desile nakon 30. avgusta 2020. godine. Nemojmo dozvoliti da tu grešku sada ne ispravimo”, zaključio je Živković.

Prisutne je kao domaćin tribine pozdravio Predrag Smolović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Mojkovac.

“Vi ste večeras ovdje jer se nijeste pokolebali i posumnjali da su vrijednosti na kojima smo gradili naše odnose prave. Vi ste ovdje jer vjerujete u reformu koju zajednički gradimo, jer poštujete jedni druge i naše zajedničke rezultate, jer se uvijek vodite time da treba tražiti da budete u društvu onoga za koga vjerujete da je bolji od nas, kako bismo rasli i razvijali se”, istakao je Smolović.

Na tribini je govorila i kandidatkinja za poslanicu Zoja Lalović Bojanić.

“Mi smo gradili ovu državu, mi smo izgrađivali njene institucije i zato se još uvijek nekako drže jer smo čvrsto udarali temelje i utkali svu ljubav i pažnju prema čovjeku. Zato smo i te udare čovjeka na čovjeka tretirali kao eto prolazno”, kazala je Lalović Bojanić.

Ona je konstatovala da smo se suočili sa “najvećim izdajama jer smo sa druge strane imali nekada i prijatelje i one kojima smo mi pružali ruku podrške”.

“Sada je došao trenutak kada više nije pitanje ličnog dostojanstva već je pitanje kolektivnog. To je dostojanstvo ove države, dostojanstvo naše djece danas i dostojanstvo naše djece sjutra. Nemamo pravo, i naša je obaveza da ne ćutimo. Mi hoćemo da radimo, mi hoćemo da vratimo ugled ovoj državi i ugled našim građanima. Mi hoćemo da vratimo ugled i stabilnost poljuljanim institucijama sistema. Zato smo objedinjeni oko ovog “Zajedno!”, jer samo zajedno i jedinstveno, Crna Gora može naprijed”, poručila je Lalović Bojanić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

A racunate li auto put za ulaganje na several?

Hana
Gost
Hana

Pa nije ni zdravkova ni dritanova vlada ulagala u njega!

SasaPG
Gost
SasaPG

Da, u Andrijevicu ste puno ulagali. Podijelili kumovima koncesije za mini-elektrane, uzeli milione, i devastirali potoke i rijeke. Bolje da vise ne ulazete.

Hana
Gost
Hana

Eto nek te sad snp spasi 🤣🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend