Politika

Živković: Opasan pokušaj u susret popisu; Radunović: Priznali ste od čega se najviše bojite

U okviru današnje rasprave o izbornom zakonodavstvu u Skupštini Crne Gore poslanici su se danas osvrnuli i na popis.

Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista poručio je da partije iz vlasti samo jedna stvar drži zajedno – to što mrze DPS.

“Vi se nama danas ovdje obraćate kao da ste opozicija, a vi kontrolišete procese… Vidimo najavu Vlade da je ušla u proceduru izmjena odluke o kriterijima za sticanje crnogorskog državljanstva. Jedan vrlo opasan i perfidan pokušaj. Da pošaljem jasnu poruku da se ne usuđuju da rade tako nešto, sa ciljem da mijenjaju demografsku strukturu stanovnika u Crnoj Gori u susret popisu. Imamo metode i mjere kako ćemo to spriječiti, to da znate. O tom potom”, kazao je Živković.

On je napomenuo da bez dogovora sa DPS-om Odbor za izbornu reformu neće imati nikakav legitimitet za nastavak rada.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je odgovorio na to.

“Živković je rekao da bi se davanjem državljanstva ljudima koji ovdje žive, a nemaju državljanstvo, promijenila demografska struktura na popisu. To nije tačno, jer se popisuju ne državljani nego oni koji ovdje žive. I zato je popis najvažnija stvar u ovoj godini, oni koji ovdje žive. I drago mi je da ste priznali od čega se najviše bojite. Od fer uslova za izbore”, kazao je Radunović.

Živković je podsjetio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da je vrlo zainteresovan za rezultate popisa u Crnoj Gori.

“To je po vama u redu”, upitao je Živković Radunovića i dodao: “Sljedeći put kada budu neki izbori u Kruševcu ili Kragujevcu biću vrlo zainteresovan za rezultate tih izbora i ići ću tamo da pomažem pa da vidimo kako ću ja tamo proći. Druga stvar, niko ovdje nije govorio o državljanima ili ljudima koji imaju stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, nego smo govorili o procedurama koje se žele promijeniti mimo zakona”, kazao je Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
za do do
Gost
za do do

Ja mislim da ce radunovic biti iznenadjen kao na izborima u niksicu rezultatima popisa… Doduse decenijama gube, imaju istu pobjednicku pricu: na sledecima pobjedjujemo, naucili su da gube… To je zaista njihov trademark Ne priznati rezultate i reci da ces pobijediti sledeci put Skup ljudi loji au navikli na poziciju opozicije Tako da nema srece dok oni ne pocnu da… Više »

Tajsam
Gost
Tajsam

Na popisu svako kako se oseća, ali Živkoviću izgleda baš i nije dobro.

SviSrbiPodSljiv
Gost
SviSrbiPodSljiv

E zamisli priznali ste od cega se najvise bojite, a njemu je najnormalnije to da ubaci u popis 30 hiljada uvezenih srba!!?? bravo genije!!

Bruno
Gost
Bruno

Jesu ONI ali zamisli Radunovicu da smo dalli luicne, pasose i drzavljanstvo Albancima koji su bjezali od muke, kao i Srbima iz Bosne?! Albanci, SIGURNO, ne bi bili protiv drzave koja ih je primila kao SVOJE. Bice da je do DPSa. Nije, VI ste ISTA ekipa iz 90ih

Bokelj
Gost
Bokelj

Popis najbitnija stvar. Zato smo tu dje smo. Zato necemo nikad moci naprijed.

Uskok
Gost
Uskok

Vladali ste na falsifikatima.i.lazima a sadvas uhvatila.panika

Mile pupovic
Gost
Mile pupovic

Danije

Mile pupovic
Gost
Mile pupovic

Danijel ko

Mile pupovic
Gost
Mile pupovic

Kakav je ovo mozak

Kiks
Gost
Kiks

Daj boze da se usude i krenu sa izmjenom zakona o drzavljanstvu, naravno ne zbog df vec je to potrebno da bi demokrate i buduća stranka demohriscanska ostvarile bolji rezultat na sledecim izborima. Naravno sve u cilju da se time umanji broj crnogoraca i manjina a broj srba uveca. Uradite to sto brze to bolje da krenemo u akciju i… Više »

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Nažalost,DPS nije ništa značajno napravila na jačanju državnih institucija zbog svoje pogrešne,kumske i rodbinske kadrovske politike.Jake državne institucije uvijek su brana u slučaju dolaska problematičnih vlasti kao što je sadašnji slučaj sa Crnom Gorom.Ovo što radi ova trenutna vlast slobodno se može nazvat katastrofa po Crnu Goru.Ne manja katastrofa je da DPS ništa ne poduzima konkretno,jedino piše i daje saopštenja.

Rade
Gost
Rade

Nije dobra vlada a kamo li savršena.no promjena vlasti kao demokracko dostignuće dace crnoj gori smernice za dalji razvoj demokratije a ja vjerujem i privrede svakako i demokrackih institucija.

Marks
Gost
Marks

Mozete prijatelji dragi dobit drzavljanstvo ali pravo glasa NE MOZE isto kao u svim sredjenim drzavama tek druga generacija stalno naseljenih moze pravo glasa. Nk scenario zaboravite, CG samo crnogorcima koji je nose u srcu bez obzira na vjeru!

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Frontaši hoće “srpski svet” po svaku cijenu!!

БдБд
Gost
БдБд

Браво за Славена Радуновића. Доста је дискриминације Срба у Црној Гори !

Peto
Gost
Peto

U Crnogorci su najdiskriminisaniji Crnogorci

SRAMOTA
Gost
SRAMOTA

Koje bre diskriminacije? Ajde ne lazi molim te…

Limenka
Gost
Limenka

Zivkovicu, kad se ocisti biracki spisak i zabrani ljudima koji zive u inostranstvo da imaju pravo da glasaju… Na sledecim izborima vi cete imati maximum 18%… Zivi bili pa vidjeli.

Sefika
Gost
Sefika

Limenke ne mlati

Limenka
Gost
Limenka

Vidjet ces Sefika…
U Nk su oni bili na vlast zato su i osvojili 40%…
Fantom glasaca ima mnogo ali ne zadugo…
Ode DPS u politicku proslost kao i SPD

Ruza
Gost
Ruza

Da niste dovukli u Niksicu sve sto ste mogli dovuci vidjeli bi kako bi na izborima prosli.Zato se ne dicite sa pobjedom.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kad plaćaju porez prizez i sve ostale dažbine, odgovaraju i DPS-u. Tuzno da čovjek koji ovdje živo 10 i više godina , koji su ovdje rodjeni, kao da ne postoje. Ali DPS može sve. Evo novi izvještaj SAD. Bas ih je “divno” opisao

Dejan
Gost
Dejan

Crnogorci bastine deset vjekova drzavu a ove velikosrpske ideje nece moci

Ivana
Gost
Ivana

Krajnji cilj je davanje drzavljanstva ovima te dodjose prije dvije decenije I ukidanje nezavisne Cg

Berane73
Gost
Berane73

Crnogorci to nece dozvolit etnicki inzenjering

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Dat I’m drzavljanstva bez prava glasa ka u svijet

Gastos
Gost
Gastos

U kom svetu si ti bio?

Skriminelli
Gost
Skriminelli

Svetu? Hahaha

Marija
Gost
Marija

Oce izbjeglicama da preglasaju Crnogorce

Predator
Gost
Predator

Svaka cast Zivkovicu svaka na mjesto.

Dula
Gost
Dula

Tako je g. Zivkovic.

Jovan
Gost
Jovan

A zasto je popis sporan,transparentno za sve isto,sto bi DPS na izmisljene glasove postojao uopste.

Tuga
Gost
Tuga

Ajde ne glumi naivu, pa bas na te izmisljene glasove nova vlast hoce da se odrzi…. Bar da se po medijima u Srbiji ne prica o tome na sva usta, nego ce da se podele “dvojna” drzavljanstva kako bi pola Srbije dovukli da glasa ovde…. Samo zamisli da ti o Kosovu ili bilo cemu o Srbiji odlucuju Amerikanci koji imaju… Više »

Bombarder
Gost
Bombarder

Mi smo jedina zemlja na planeti ciji gradjani vole vise drugu drzavu vise od svoje .Sta reci a ne zaplakati

Bruno
Gost
Bruno

Nema potrebe. Uzet drzavljanstvo onoj gomilcini koja je dobila sve, picev id Herceg Novog pa do Berana i okoline, i vratit ih na ognjiste za kojim
“placu” i optuzuju druge da su ih “prodali”, narocito zbog toga jer su ovdje “ugrozeni” sa silnim poslovima i kucama

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zna li radunović njegovo porijeklo,izgleda da nezna jer bi manje srbovo?

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Svi su oni Crnogorci. Samo što to ne znaju…🇲🇪

Send this to a friend