Politika

Živković pita Stankovića: Dokle se stiglo u “slučaju Jokić”?

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković obratio se otvorenim pismom Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, u cilju pribavljanja informacija o preduzetim radnjama u “slučaju Jokić” koji je posljednjih dana pod velikim interesovanjem javnosti.

On je pitao Stankovića da li je tužilaštvo preduzelo zakonom predviđene radnje zbog postojanja osnovane sumnje da je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić u vrijeme održavanja lokalnih izbora u Kotoru na kojima je bio nosilac liste Demokrata Crne Gore bio državljanin Srbije, čime je, kako se osnovano sumnja, prekršio član 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika.

“Podsjećanja radi, član 2 pomenutog Zakona navodi inter alia da: Odbornike i poslanike biraju i pravo da budu birani za odbornika i poslanika imaju građani koji imaju crnogorsko državljanstvo“, navodi Živković.

Stanković je, podsjeća on, u više navrata isticao da je Tužilaštvo dužno da provjeri sve medijske navode iz kojih proizilazi potencijalno postojanje krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

“Shodno tome podsjećamo Vas da su, prema navodima i dokumentima objavljenim u medijima, građani Kotora i cjelokupna javnost bili obmanuti i prevareni, čime se direktno uticalo na slobodno izražavanje volje građana na izborima što jasno dovodi u pitanje legitimnost cjelokupnog izbornog procesa u opštini Kotor. Hitnost u odlučivanju je naročito važna u ovom slučaju budući da, ukoliko se potvrde iznesene sumnje, odluka o izboru Jokića za gradonačelnika bi morala biti oglašena ništavom što bi značilo da bi morale biti poništene i sve odluke i imenovanja koja je Jokić donio shodno pravilima: “Quod ab initio vitiosum est, non producit effectum“ – Što je ništavo od početka ne proizvodi posledice kao da nikada nije ni postojalo; i ,,Nemo plus iuris ad alium transferre potest quam ipse habet“ – Niko na drugog ne može prenijeti više prava nego što ga sam ima”, navodi Živković.

Podsjeća da su lica koja su strani državljani, shodno zakonu, lišena određenih prava koja imaju crnogorski državljani.

“Ukoliko se potvrdi da je Jokić u vrijeme kada je postao nosilac liste a potom i odbornik a onda i predsjednik opštine bio državljanin Srbije to bi ujedno značilo i da je grubo prekršeno pravilo da se u sličnim situacijama jednako postupa čime bi bila povrijeđena i ravnopravnost pred zakonom kao jedan od osnovnih ustavnih i civilizacijskih principa. Stankoviću, cijeneći Vaš profesionalni odnos prema dosljednom utvrđivanju istine i pravde u svim slučajevima koji su u fazi procesuiranja ili su već procesuirani od kada ste Vi na čelu VDT-a, očekujem da ćete u najskorijem vremenskom periodu pružiti crnogorskoj javnosti potpune i prezicne informacije o konkretnim radnjama u slučaju Jokić”, zaključuje Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

svi Srbi u CG da glasaju za Jokica na svim sledecim izborima ako imaju krvi Obiliva a ne Brankovica ka dostinja njih do sada pocev od Tarzana i Simovica

Ljuta
Gost
Ljuta

upravo mi rekose da je stigao do tebe…

nik
Gost
nik

Ovo mora da je rodjak mime karadzica, po obrvama bih rekao i stajlingu

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Živkoviću Jokić nije obmanuo kotorane vec pokušava da spriječi vaše prevare i pljačke zato vam on smeta , počistite vi vaše redove .
Nadam se da će Bečić i Jokić dobro proučiti sve vaše odbornike poslanike i ministre pa će te vidjeti ko je koga prevario

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

Sviđaju mi se ove njegove spojene obrve.

crnogorac
Gost
crnogorac

Ostade Jokić na mjesto gradonačelnika a DrPS je svaki posao isti, puške sa ćorcima!

Rade
Gost
Rade

Nisam ocekivao da je mladjni Zivkovic toliki licemjer. Pa pogledaj samo svoju partiju,koliko ministara ima i drzavljanstvo Hrvatske i BiH.

Ljuta
Gost
Ljuta

Vjeruj da imaju najvise Srbije…zlu ne trebalo!

Velika
Gost
Velika

Pa znate bre dete nije znalo da ne sme biti srbijanski drzavljanin poslanik i gradonacelnik u Kotoru,a SPC ce ga uvek podrzavati kao i do sada,on je nas iz srpske Velike.

Joke
Gost
Joke

Krapovic je bas zamerio Becicu sto tolerise Jokica i ovu blamazu. Ipak, Jokic je Aleksi i Bogdanovicu blizi nego Krapovic. I kao rezultat : Krapovicu je bilo zabranjeno da dodje na izbornu konferenciju na CT.

Maja
Gost
Maja

Naravno da Tuzilastvo mora da ga procesuira. Prevario je i Srbe i Crnogorce.

Kaja
Gost
Kaja

Ko je ovog Jokica sklonog prevari stavio na javnu funkciju, taj je kriv.

Kotoranka
Gost
Kotoranka

Lazni gradonacelnik Kotora. Bruka, Aleksa.

Hez
Gost
Hez

Šprdo Jena

Vuko S.
Gost
Vuko S.

Ovaj je garant rodjak Mika Zivkovica.

Toni
Gost
Toni

Reče li neko narodnom poslaniku da je red da ima ili urednu bradu, ili da bude uredno obrijan. Ova frajerska brada je za izlaske, slikavanje za Instagram iz poznatih lokala i tako dalje. Iako mlad, trebalo bi da je uredan, a ne kao da je krenuo u Beagle ili Diamond.

Prof
Gost
Prof

Montana nismo u sjevernu koreu, da bi svi imali isti sti oblacenja, kosu i bradu.

Hez
Gost
Hez

Gude hhhh

DaDa
Gost
DaDa

Toni, vidi važi li to za četnike… a pusti ti DPS mladiće, to su pametni momci i pravi rodoljubi.

Mika
Gost
Mika

Problem je sto je on i Srbiju prevario izjavio da je Srbija njegova domovina a posle pobegao

joko
Gost
joko

A kolicina se kunu u CG i izjavljuju da im je domovina , da im je u srcu, da im je zjenica oka…..Oni ce tek da bjeze moj Mika ,kad oni krenu u stampedo..Znas ti koji su isto ka ja samo samo ti ne smijes rec e osta bez posla!!

DaDa
Gost
DaDa

joko, SAMO PO ZAKONU OVE DRŽAVE

Sandra Pravni
Gost
Sandra Pravni

Jokic je sa mnom studirao u Beogradu. Bila sam sigurna da je Srbin. Cak je pricao ekavicom. Svasta, kao da je bitno ko je, vazno je da je dobar covek.

kerkez
Gost
kerkez

Klasični DPS bot

Ema
Gost
Ema

Jokicu reci kako si se za deset dana ispisao iz srpskog drzavljanstva kada si video da je frka. Ispis inace traje, kao i upis, mesecima za obicne gradjane.

Miroslav
Gost
Miroslav

Jokicu podnesi ostavku. Becic ni da bekne o moralnoj gromadi Jokicu koji iz interesa menja nacije.

Uobd
Gost
Uobd

Dobio decko stipendiju od dpsa i sad mora da se dokaze, moraces jace za te pare!

Toni
Gost
Toni

Ovo poslanik?

Hez
Gost
Hez

3,24-10

Ooo
Gost
Ooo

Ajde mrš. Dokle se stiglo ? Dalje nego u slucaju limenke, KAP-a, telekoma itd itd..A, to dje su posle nase (i tvoje mamlaze) pare, je bitnije 1000 puta nego neciji pasos !

niko
Gost
niko

ovaj je poslanik? eee ko su sve predstavnici naroda

Frki
Gost
Frki

Koje ovo dijete odakle je.

lola
Gost
lola

Vladimir Jokic,rodjen u Kotoru, drzavljanstvo Srbije, 1988 godiste,bas je dijete, i ja se slazem.

Prof
Gost
Prof

A ti bi mogao prvo malo o pravopisu da ucis pa da pises komentare.

Misko777
Gost
Misko777

Sto uopste komentarises kad ne znas koje

crnogorac
Gost
crnogorac

Da se nijesi sjetio da ga pitaš dokle se stiglo sa slučajevima: limenka, Telekom, …? Makar to da ubaciš u jednu rečenicu ili si samo poslušnik koji spašava svoje poltronsko mjesto u stranci?

HorheLFC
Gost
HorheLFC

na sto lice ovi iz DPS-a vidi im se da su prepametni… a iz ociju im samo lopovluk i prevara viri… Tuzno je vrijeme doslo kad oni o moralu nekom pricaju…

lola
Gost
lola

eto bitno je da ovi crvenokravatasi lice na nesto, a svi posteni kao Jokic, i svi istinu pricaju kao on…

Hez
Gost
Hez

Ivopol

Kristina
Gost
Kristina

Pravo je pitanje kakva je politicka i moralna odgovornost onoga ko prevarno, protivno zakonima svoje drzave uzme drzavljanstvo druge zemlje. Kad uzimas srpsko, moras da potpises izjavu da je Srbija tvoja domovina! Zar neko ko je rekao da je Srbija njegova domovina moze da bude gradonacelnik najlepseg grada u drugoj drzavi! Ponizavanje Kotorana.

Svijeto
Gost
Svijeto

Nije ovo svoja država.
Ovo je knjaževina Milovina.

Spago
Gost
Spago

Ovo je sramota.
Ne daju covjeku da radi.
Svakojaka fu**ra istresa gace.

?48 618 000 ?
Gost
?48 618 000 ?

Poltroni dps. ……..

Send this to a friend