Politika

Živković: Zakon o porijeklu imovine mora da ispita i porijeklo imovine Crkve Srbije u Crnoj Gori

Miodrag Živković

Piše

Miodrag Živković

Iako nijesam upoznat sa sadržajem Zakona o porijeklu imovine, koji je danas predstavljen javnosti, svakako da ga podržavam uz veoma važne rezerve koje bi on morao sadržavati da bi bio potpuno prihvatljiv.

Odavno je Crna Gora trebala donijeti ovakav Zakon da je bilo dovoljno odlučnosti i pameti, ali bolje ikad, nego nikad. Istina, ovaj zakon je najavljivan kao prvi, najvažniji i najprioritetniji a na red je došao, gotovo poslije godinu dana. Bilo je važnije da prvi zakon ove vlasti bude, izmijenjeni Zakon o slobodi vjerosipovjesti.

Da bi ovaj zakon imao puni smisao i da bi u potpunosti odgovorio izazovima vremena u kojem se donosi, morao bi svojim sadržajem predvidjeti i ISPITIVANJE PORIJEKLA IMOVINE CRKVE SRBIJE u Crnoj Gori, koja je bez valjanog pravnog osnova, falsifikatima i drugim lažnim ispravama opljačkala najvrijedniju imovinu države Crne Gore, upisujući se kao njen vlasnik u katastarskoj evidenciji.

Da se ovim zakonom mora predvidjeti ispitivanje porijekla crkvene imovine, najubjedljivije govori činjenica da je svaki pojedinačni upis te imovine na crkvu Srbije urađen, izvršenjem krivičnog djela, kako onoga ko se upisao kao vlasnik, tako i onoga državnog službenika koji je izvršio takav upis.

Podržavam riječi vicepremijera Dritana Abazovića koji je ovaj zakon nazvao “zakon protiv mafije”, jer u radnjama pljačke crkvene imovine ove države imaju sva obilježja udruženog mafijaškog poduhvata iza kojeg stoje crkva Srbije i političke strukture ove zemlje.

Podržavam riječi Abazovićevog savjetnika Iva Šoća koji je danas objasnio…”Ovo je model koji garantuje stvaranje sistema, kojim će se efikasno utvrđivati imovina koja je nezakonito stečena i kroz sudski postupak oduzimati imovina koja je nelegalno stečena”, jer nije teško dokazati da je upravo crkva Srbije, svu imovinu u Crnoj Gori stekla nezakonito i nelegalno.

Ovaj zakon od danas ide na javnu raspravu, pa ako njegovi donosioci nijesu predvidjeli mogućnost preispitivanaja porijekla imovine crkve Srbije u Crnoj Gori, zadnji je čas, to da se i uradi, jer je u pitanju imovina od neprocjenjivog značaja za ovu zemlju i sve narode koji u njoj žive.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mili
Gost
Mili

A prosla vlast im je dosta imovine prepisala…

Zemljanin
Gost
Zemljanin

Kako cete ga primijenit retroaktivno

...
Gost
...

Ma Ivo će to “završit” sa tajom koji zastupa SPC

Thorn
Gost
Thorn

Apsolutno!!!!!!

Nebojša
Gost
Nebojša

Evo prilike Živkoviću da na djelu dokažeš svoj patriotizam. Obzirom da si dobar pravnik i advokat, a tvrdiš da je sve lako dokazivao na sudu, pokreni i vodi postupke protiv SPC. Patriotizam na djelu, a ne isprazne riječi svaki dan.

Zlata
Gost
Zlata

Bravo Miko

Zlata
Gost
Zlata

Bravo Miko

Skromni asketa
Gost
Skromni asketa

Oklen popovima luksuzna auta mecke

Gaga
Gost
Gaga

Pravo u centar bravo miko

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Gluposti !

Kokot
Gost
Kokot

Važi.Istražiti i ko se obogatio za vrijeme dinastije Petrović,pa onda ovi dok dođu na red.Džaba su vam pokušaji da skrenete zakon na drugu stranu.

Faul
Gost
Faul

Novi naziv za SPC,Crkva Srbije.E pa cudo

...
Gost
...

nije novi no stari i ispravni

Kom
Gost
Kom

Pa kad ta crkva zastupa intrese drzave Srbije onda je crkva Srbije.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

I to kao prvu stvar.

Bata
Gost
Bata

Crkva srbije je najveći pljačkaš zakoniti i nezakoniti u državi Crnoj Gori.

Davor
Gost
Davor

Svaka rijec tacna!

Bosko pg
Gost
Bosko pg

Ne smiju se zamjerati Joanikiju jer ce obalit vladu🤣

AntiX
Gost
AntiX

👍 Nisu na to mislili😂

Zoran
Gost
Zoran

Sve si isprvno rekao Miko. Doci ce 5 minuta da bude sve cisto crnogorcima. Ovo je nasa drzava. Sta ima da se prepucavamo. Sto se krije i ne objavljuju komentari.

Mina
Gost
Mina

Tacno tako.Dobro si to objasnio.

Vladimir
Gost
Vladimir

Tako je gospodine Živkoviću

Mitar
Gost
Mitar

Sve je to tacno ali onaj koji ima vojsku i policiju samo kaze: ovaj zakon ne vazi za srpsku crkvu i gotova prica! Kratko i jasno!

sava
Gost
sava

tako je to je najvaznije u drzavi,otkud njima tolika imovina ,upisi u katastar bez osnova ,u Herceg novom na stotine hiljada kvadrata

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Na stambenoj zgradi pored crkve sv.Djordja u Podgorici gdje crkva Srbije ima u posjedu 15 luksuznih stanova istaknuta na jednoj terasi ogromna srpska zastava.Da li se to smije po
Zakonu?

marius
Gost
marius

Sve i svakoga, bez izuzetka, mada ce im bit malo jedan sud. Treba angazovat i neke iz EU.

Taman tako
Gost
Taman tako

…osim ako imaju plašt nevidljivost, kojim pokrivaju sve svoje biznise za izvlačenje para u Srbiju.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Tako je popovi DROGERASI se finansiraju od prodaje koke ?

Send this to a friend