Politika

Živković: Želim da se politički aktiviram do prvih sljedećih izbora

Foto: Printscreen

Bivši lider Liberalnog saveza i jedan od osnivača Građanski inicijative “21. maj”, Miodrag Živković najavio je u emisiji “Zumiranje” RTCG da će se ponovo politički aktivirati “do prvih sljedećih izbora”.

“Moj politički put bio je ravnomjeran i okrenut Crnoj Gori. Kad sam se prije 14 godina povukao, riješio sam da se nikada ne vratim. I da se nisu desili događaji koji ugrožavaju karakter Crne Gore kao države sigurno ne bih se ponovo politički aktivirao. Želim da se aktiviram do noći prvih sledećih izbora. Politika me ne interesuje posle tih izbora. Želim da se kao na referendumu, potrudimo da Crnu Goru vratimo sebi”, kazao je Živković.

On je objasnio da GI “21. maj” predstavlja najšire udruženje građana koje otvara vrata svima onima kojima je Crna Gora u srcu.

“Trebaju nam i oni koji su bili opravdani kiritčari DPS zbog njenog lošeg vladanja. Nama treba svaki taj glasač i da se svi okupimo oko Crne Gore koju moramo spasiti i dovesti u red”, rekao je on.

Živković navodi kako je siguran da bi suverenistički građani, zajedno sa manjinskim partijama, zavrijedili ozbiljnu većinu od preko 55 odsto da se sjutra održe vanredni izbori u Crnoj Gori.

“Formalno na tim izborima nije pobijedila građanska Crna Gora, ali signal da je DPS sinoć uzeo preko 40 odsto glasova, da je SDP bio na granici cenzusa, apsolutno govore kada uzmemo druge sredine u Crnoj Gori u kojima žive manjinski narodi koji su posebni čuvari građanskih vrijednosti Crne Gore, da su oni najveći garant da suverenistički glasači zajedno s njima daju taj pozitivni efekat i da se ovi “oslobodioci” na prvim narednim izborima vratiti odakle su došli”, ocijenio je Živković.

On je kazao da je siguran da nikšićki izbori nijesu reper za cijelu Crnu Goru i da se taj grad nije oslobodio, kako navode iz partija koje čine vlast na državnom nivou.

“Nikšić se sinoć nije oslobodio i, u negativnom smislu, osjetiće novu vlast kao što je Crna Gora osjeća na državnom nivou”, ocijenio je Živković.

Za njega je rezultat nikšićkih izbora očekivan.

“DPS me iznenadila sa dobrim izbornim rezultatom, nijesam očekivao da će dobiti toliko, jer bilo je prirodni očekivati da stranka po prvi put djeluje u opoziciji na državnom nivou može ponoviti rezultat, uobičajeno je da takve stranje padaju na prvim sljedećim izborim. Uspjeli su da održe homogenim svoje biračko tijelo i naprave jedan zavidan rezultat”, kazao je Živković.

Dobrom rezultatu DPS, smatra Živković, doprinijelo je to što su njenu listu predvodili nekompromitovane osobe poput Sanje Damjanović i Jefta Erakovića.

On je ocijenio da SDP nije ispunio cenzus jer je jedan broj građana, koji bi ih i glasao, podržao DPS kao daleko jaču suverenističku partiju.

I drugo, mislim da su napravili ozbiljnu političku grešku što svoju kampanju nijesu usmjerili prema kritici GP URA, jer dijele slično biračko tijelo. Siguran sam da bi na taj način SDP jačao, a URA slabila”, rekao je Živković.

Za njega je Demokratski front, uz svu medijsku i novčanu pomoć iz Srbije veliki gubitnik nikšićkih izbora, ali i rezultat Demokrata, odnosno koalicije “Mir je naša nacija” takođe smatra lošim.

Tu listu su, kako dodaje, otvoreno predvodili predsjednik Skupštine i premijer, uz učešće gotovo cijele Vlade i podršku administratora Mitropolije crnogorsko – primorske Joanikija .

“Njihov izborni rezultat, uz kompletnu infrastrukturu Srpske crkve u Crnoj Gori da je svega 23 odsto. Zato ja kažem da je to loš izborni rezultat”, navodi Živković.

Demokrate nijesu, kako tvrdi, građanska partija jer Crnu Goru vide kao srpsku Crnu Goru i uz lojalnost SPC mnogo su više za teokratski pristup, nego građanski.

URA je u Nikšiću dobila, kako navodi, ono što je i zaslužila.

“Abazović je sinoć rekao da mu je mnogo važnije od tog jednog mandata što je poražen DPS. Zamislite te prepotentnosti i licemjera, da kritikujete za poraz nekoga ko je 18 puta jači od vas, jer DPS je dobio 18 mandata, a URA 1”, poručio je Živković.

On je ocijenio da su uslovi za održavanje izbora u Nikšiću bili daleko od regularnosti, iz epidemioloških razloga i nedozvoljenog miješanja druge države.

“Mediji i novac iz Srbije koji se slio u Nikšić apsolutno je favorizovao jednu izbornu stranu i ove izbore učinio potpuno neregularnim. To je trebalo spriječiti, ali, nažalost, nije imao ko da spriječi”, kazao je Živković.

Bivši lider liberala je ponovio ocjenu da smo, nakon izbora 30. avgusta, umjesto građanske i demokratske, dobili teokratsku, svetosavsku, klerošovinističku Crnu Goru.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Wintersun
Gost
Wintersun

Podrška! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Marko
Gost
Marko

Crnoj Gori je potreban takav covjek ; ostar , bistar ,pametan , bez mrlje … Dodatno da oplemeni CG gradjanki blok . Prepoznao je trenutnu opasnost po Crnu Goru , takodje su potrebni svi pojedinci u odbrani od ovog fasistickog zla koji je zadesio Crnu Goru . Miko vec imas jedan glas

👌👌👌👌
Gost
👌👌👌👌

Gospodine Živkoviću tu smo da Vas podržimo i sa Vama napravimo Crnu Goru kakva treba da bude! ❤

Salijeri
Gost
Salijeri

Podrška od srca!!!

Seka
Gost
Seka

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🌹🌹🌹

Rade
Gost
Rade

Ima mladih gospodine živkoviću a ti pomozi koliko možeš.pritisni na suzbijanju pljačke kroz privatizaciju i krade budžeta.razvoj privrede i zapošljavanje.i uspjeh će biti vidan.a tada će biti nebitno ko vlada jer podjele će splasnuti.

Pozzz
Gost
Pozzz

@Rade, s obzirom da ne kapiraš politiku sjedi doma ì gledaj sapunice!

MUO
Gost
MUO

Svaki čovjek je potreban u borbi protiv ove anticivilizacijske pošasti ,uništavaju cg u svakom segmentu,ekonomskom,socijalnom ,zdravstvenom,a nacionalizam im je samo krinka za pohlepu!

Ct 🇮🇹🇮🇹🇮🇹
Gost
Ct 🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Kad se ti aktiviras,dps & co su ga tek ugasili.

Staxe
Gost
Staxe

Omunjićeš…

Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ovakvi ljudi trebaju Crnoj Gori
koji su cijelim bićem za spas
što se spasiti može od ovih monstruma
što su nas okupirali!!!

Festadjun
Gost
Festadjun

Dobro doso

Jedan-jez
Gost
Jedan-jez

Ovo bi bilo idealno, 3 liste “da se vratimo sebi”
Dps + Sd + Pks
Sdp + gradjanski pokret 21. maj
Manjine

STOSTO
Gost
STOSTO

Odlicno je objasniti ideologiju Demokrata. Srpska Crna Gora je njihova ideologija, to je ideologina Srpske Crkve. E sad, tesko je shvatite sta ce tamo liberali, slobodara i borci za gradjansku Crnu Goru.

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Gospodin bio i ostao i za razliku od ostalih nije se sakrio u misju rupu.nikad necu zaboraviti njegov govor na zavrsni miting u PG pred referendum.ko se ne sjeca neka nadje na You tube.uz vas imamo jaku stabilnu proevropsku gradjansku Crnu Goru.samo jako Miko do oslobodjenja okupacije.neka je vjecna Crna Gora🇲🇪👆

Igor
Gost
Igor

Podrska!
Takođe se nadam konkretnijem ucescu i mladog profesora Batrićevića, Rada Bojovića takođe..
SVI ZA CRNU GORU!

nikšićanka
Gost
nikšićanka

Ovo nam dodje ko melem na ranu.

Budva 89
Gost
Budva 89

Bravo..treba napraviti jak LSCG i samo ove sve stisati..
Prvi cu biti ZA
Veliki pozdrav

Naroz
Gost
Naroz

Tako je Miko, sve kristalno jasno, opet si onaj stari. Podmladio si me 20 godina 🙂

no name
Gost
no name

Svaka Vam cast… sve sto ste rekli je tacno .

Milos
Gost
Milos

A nemoj srece ti

BBBB
Gost
BBBB

Crna Gora je prelijepo mjesto,vrijedi se boriti za nju.

Mitar
Gost
Mitar

Da ali to znaci dalje osipanje nasih glasova!

rimtutituki
Gost
rimtutituki

Miko nosićemo se šnjima,imamo za koga!Iz mračne istorijske rupe su izgmizali pa ćemo ih vrnuti tamo.

Jasko
Gost
Jasko

Zivkovic i Slavko Perovic=CRNA GORA MOJA LJUBAV!

Viper
Gost
Viper

Da se Slavko oce vratit, kako bi vas sve pomeo. Jedino bi za njega glasao.

Roro
Gost
Roro

Spas u zadnji čas?Ahahaha

BBBB
Gost
BBBB

Svi za Crnu Goru,Crna Gora za sve.

BBBB
Gost
BBBB

Kome je god stalo do Crne Gore,treba da se aktivira.

....
Gost
....

Volio bih da ponoviš 1998 godinu kada si politički eksplodirao i bio najveće osvježenje na političkoj sceni.
Moj glas sigurno ide tebi

Dželjko babine
Gost
Dželjko babine

Bravo zivkovicu. ……

Dželjko babine
Gost
Dželjko babine

Imaš moj glas. …….

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Postovani gospodine Zivkovicu zadovoljstvo mi je da to cujem od vas.Potrebni ste Crnoj Gori.Veliki pozdrav iz Niksica.

Role je King
Gost
Role je King

Podrska!

LscgBd
Gost
LscgBd

Velike nade polazemo u GI 21 maj. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Vidio da je upražnjeno mjesto u Pekingu

Eto tako
Gost
Eto tako

Necu vise imati dilemu.Odlicno

Velimir
Gost
Velimir

Svaka ti je rijec u ovom slucaju tacna I iskrena!
Sretno Miko!!!

Unreal
Gost
Unreal

Prvenstveno, gospoce jedno! Podrška!!!

Slobodan
Gost
Slobodan

To, Miko, neka ces da se aktiviras, svojim ugledom i ogromnom podrskom medju gradjanima, a narocito medju nekadasnjim glasacima LSCG koji te obozavaju, daces nemjerljivi doprinos!

Piper
Gost
Piper

Svaka ti cast Živkovicu

Darko
Gost
Darko

Cist !! Prav i posten , naravno da nam trebas !!!!

Tivcani
Gost
Tivcani

Bravo uz vas smo neka vjecna crna gora

Tivcani
Gost
Tivcani

Bravo zajedo neka nam vjecna cirna gors

Danbo
Gost
Danbo

Bravo g.Živkoviću👆🇲🇪👍

Niksic u srcu
Gost
Niksic u srcu

Hvala poštovani gospodine Zivkovicu! Sve što ste rekli je istina. Nadam se da cemo uspjeti da našu Crnu Goru vratimo na pravi put!

marius
Gost
marius

Imas podrsku svih nas kojima je CRNA GORA na srcu. SRECNO !

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Bravo ocemo svi nek je vjecna Cernan Gora

MNE
Gost
MNE

Vala Živkoviću svaka ti je na mjestu 👏🏼👏🏼👏🏼🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Potpisujem
Gost
Potpisujem

Tako je Miko! Svaka cast! Da je vjecna! Za vijek vjekova.

Send this to a friend