Politika

Zoronjić: Na pomolu koalicija DPS i DF

Suada Zoronjić

Sve što se dešava poslednjih dana jasno ukazuje da je na pomolu koalicija Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta, ističe potpredsjednica pokreta URA Suada Zoronjić.

<<<DF se vraća u parlamentarne odbore<<<

“Nakon što su građani masovnim protestima potpuno delegitimisali režim Mila Đukanovića, a posebno nakon epiloga političkog procesa u kome su osuđeni lideri Dmokratskog fronta činilo se nemogućim da će ta dva subjekta na bilo koji način sarađivati u budućnosti. Međutim, da živimo u zemlji paradoksa, apsurda i izražene političke šizofrenije dokazuje činjenica da, iako se još ni mastilo na presudi nije osušilo, Demokratska partija socijalista je nastavila aktivnosti u realizaciji antievropskog plana, pozivajući u pomoć upravo one koje je najviše optuživala u prethodnom periodu. Javno pitamo da li je povratak u skupštinske odbore početak novog političkog braka? Šta se desilo sa svim onim navodima da je Sinđin parlament nelegitiman”, upitala je Zoronjić.

Navodi da je DPS nakon Izvještaja napretku praktično u nokdaunu.

“Grogirani DPS, za koji je u Izvještaju Evropske komisije stigla međunarodna potvrda da se nelegalno finansira, te je samim tim svakome postalo jasno o kakvoj se kriminalnoj organizaciji radi sada, bez imalo stida sjedi za stolom sa ljudima za koje je tvrdio da su se prodali za šaku rubalja i da su pokušali da organizuju ubistvo njihovog šefa. Sa druge strane, sa ništa manje entuzijazma najavom povratka u odbor za reformu izbornog zakonodavstva DF iskazuje raspoloženje da unaprjeđuje izborni ambijent sa, kako su sami navodili, svojim „krvnicima“ i doživotnim neprijateljima”, dodaje Zoronjić.

Kako ističe, prvi uspješni test novonastale koalicije vidjeli smo u Budvi, kada su DPS i DF zajedno glasali za neodržavanje Skupštine, čime su spriječili raspravu o milionskim dogovorima kojima je, kaže ona, po svemu sudeći posredovao Branimir Gvozdenović.

“Nažalost, još jednom se pokazuje da su DPS i DF dvije strane iste medalje koje se nadopunjavaju pa nas ne bi čudilo da veliku energiju građana iskazanu pethodnih mjeseci prospu na način što će ozvaničiti politički brak na državnom nivou”, kazala je potpredsjednica pokreta URA.

Ona naglašava da će se takvim dešavanjima zapravo samo nastaviti pljačka države.

“Pljačka države će se nastaviti sve dok sa jedne strane imamo organizovanu kriminalni grupu, a sa druge strane konstantne nacionalističke ispade kojima se maskira realnost i skreće fokus sa nepočinstva koja vrši aktuelna vlast. Toliko o principijelnosti i jednih i drugih, a posebno vrha DPS koji na sve načine pokušava sebe prikazati u evropskom ruhu, a suštinski svojim djelima demonstrira primitivne autoritarne metode vladanja zarobljenom državom. Dok god se bude nastavilo ovakvo političko ponašanje, napori opozicije da se dođe do promjena koje željno iščekuju građani osuđeni su na neuspjeh. Zato je konačno vrijeme da se napravi razlika između prave i profesionalne opozicije jer je to prvi preduslov da se krene na put promjena”, zaključuje Zoronjić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vitinka
Gost
Vitinka

Kakva ste vi to partija koja radi sve sto vam Becic kaze!

oliver14
Gost
oliver14

Vratit cete se i vi u skupstinu iako sad ovako pricate za DF, vi cete biti sljedeci!

Kosta
Gost
Kosta

Nije na pomolu nikakva koalicija nego samo jeftina politicka prica URA-e sad.

goran1978
Gost
goran1978

Sad se oglasila i URA preko zene koja nema veze s vezom ali samo da iskoriste ovaj momenat da sebe malo izdugnu sad u javnost.

Mojsije
Gost
Mojsije

Nastavlja URA sa trabunjanjem ,nastoje da o svemu sude i presudjuju.Abazovic se previse izglupira pa lansira svoje poslusnike.

Pa šta?
Gost
Pa šta?

U čemu je problem? Pa i oni su bili, ili jesu, u koaliciji sa DF-om.

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Ura mi djeluje kao partija koja ne bi podrzala dps pa cak ni da izglasaju besplatno skolovanje i zdravstvo ,izuzetni moralna partija koja prvo vidi za sta se dps zalaze pa zauzme suprotnu stranu,cak i kada je dps u pravu

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Zasto je sve sto je dobro za grad ,,koalicija sa dpsom” ako zbig intraopozicione borbe nije moguce napraviti dogovir oko projekta bez ukljucivanja dpsa ?

Kaktus
Gost
Kaktus

Ma je li casti ti ?

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Cuo sam da se ura toliko raspada kao partija da je cak i onaj kombi sto su im ,,uhapsili” presao u demokrate

Helena88
Gost
Helena88

Ura jos postoji?

Kantautor
Gost
Kantautor

Bas ne pristoji jednoj ženi da ove gluposti govori

Nikolina BP
Gost
Nikolina BP

Pa sta vam bi sa tim protestima kad je toliko naroda dolazilo. Nesto ne vidim da vas više iko podrzava.

Votka88
Gost
Votka88

Sve je ono bilo osim masovnih protesta.

Igor88
Gost
Igor88

Ko je sad pa ova sa svojim glupim konstatacijama

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Halucinacije Zoronjićke i njene bijedne strančice!

Haris
Gost
Haris

“masovnim protestima” 😂😂😂😂😂😂 više ljudi dođe na kakvu viđeniju dženazu, no na te tvoje masovne proteste.

neko iz mase
Gost
neko iz mase

DPS i DF pravi partneri. Neka je srećno u oba doma.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Svakim svojim saopštenjem pokazujete da ste zalutali u politiku.

Send this to a friend