Politika

Zurovac: Razmislite Crnogorci, kakvog prijatelja u Crnoj Gori imamo

Predsjednik NVO Crnogorski obraz Sava Zurovac kazao je da su građani ovih dana svjedoci kako SPC sa svojim klerom eksplicitno dovodi u opasnost živote vjernika.

“Suštinsko pitanje je, da li je SPC, uopšte hrišćanska crkva jer se svakim danom sve više uvjeravamo da se hrišćanski postulati u njoj ne poštuju. U toj anticivilizacijskoj postavi, da vjera bude osnov društva, današnja organizacija SPC svakako prednjači jer je njihova vjera zasnovana na beskompromisnom vjerovanju osnova fanatizma, religioznog, nacionalnog i nažalost svakog drugog, đe je nauka zasnovana na sumnji, ugrožena i brutalno pogažena”, ističe Zurovac.

Kako je dodao, u tom pogledu “ne možemo govoriti o antitezi  “vjeronauke” koju srpski kler potencira, a koja u tom obliku ne postoji”.

“Oni koji u to ne vjeruju biće razapeti na “srpski krst srama”i prokleti “svetosavskom kletvom”. To se paganstvo razbuktalo i po Crnoj Gori, na veliku žalost i prijeteću opomenu građanskoj i multinacionalnoj državi koja je prije nešto malo više od jednog vijeka bila svijetli primjer i mnogim evropskim, više razvijenim zemljama”, navodi Zurova.

Prema njegovim riječima, postojanje SPC od 1219. godine je morbidna laž koja vrijeđa crnogorsku časnu istoriju i njenu ničim okaljanu Crnogorsku autokefalnu crkvu.

“Godine 1921. nakon srpske okupacije Crne Gore, ukazom regenta Karađorđevića, spajanjem Crnogorske autokefalne crkve i autokefalne Mitropolije Karlovačke u Vojvodini, nastaje SPC. Ovo je istorijska činjenica i nepobitan fakat koji su daleko od laži koju plasiraju srbijanski kvaziistoričari i svetosavski teolozi. Takvim izjavama i tvrdnjama, već 30 i više godina truju se pravoslavni hrišćani na Balkanu. Dokaz za to su i ratovi, koje je SPC blagosiljala”, ističe Zurovac.

Najgore je, kaže on, što je ista ta “SPC družina, podržavala genocide, podjele i bila ratnohuškačka mašinerija koja je pod okriljem svetosavlja preuzvišeno nosila i krvavi krst, i krvavu kamu, i još krvaviju kokardu”.

“Ista ta SPC je zbog ličnih interesa, podržala Zakon o nacionalnoj nivelaciji, koji je donio Parlament Republike Srpske. Bio je to prvi rasni zakon poslije Ninbernških Hitlerovih zakona u Trećem Rajhu, koji je po nacionalnosti određivao šta može, a šta ne može neka nacija”, kazao je Zurovac.

On pita zašto pojedini sveštenici SPC vrše obrede čišćenja duše i tijela od đavola iz nekoga.

“Jesu li s tim egzorcizmom krenuli i na neistomišljenike u Crnoj Gori? Zdravomisleći narod crnogorski dobro zna da su namjere svih religija zbližavanje ljudi, a ne razdor, mržnja i zlo koje Srpska crkva propagira. Citiraćemo GRK ZORBU koji je kazao: šuma je crkvena, crkva je božja, a bog je svačiji. U tom zajedničkom bogu živi građanska i multietnička Crna Gora! Zebnja je u svim čestitim Crnogorcima i Crnogorkama da ta ista SPC u CG, sa svojom budućom Apostolskom Vladom i političkim tajkunima, ne zabrani slobodu mišljenja i govora, ne ukine druge vjere i ne zabrani ateizam svojim diktatorskim ponašanjem. Citiraćemo i Dijamin Dadu diktatora Ugande-Ja svakom mogu da garantujem slobodu govora, ali ne mogu da garantujem slobodu poslie govora. Razmislite Crnogorci, kakvog ˝ prijatelja ˝u Crnoj Gori imamo”, zaključio je Sava Zurovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kako jemoguce bit srbjn a hriscanin

Fortuna
Gost
Fortuna

Citajuci ove komentare protiv drzavnosti I suverenosti nase voljene CRNE GORE, sticem utisak da su planirali olako prekriziti sve Crnogorsko, pa vide da se to NECE NIKAD OSTVARITI, pa ih ISTINA boli👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🇲🇪👍🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

LAUDA
Gost
LAUDA

Crnogorski obraz.. ismijah se

Fortuna
Gost
Fortuna

LAUDA, obraz iliti POSTENJE CRNE GORE SACUVATI, ako ti nije jasno da pojasnimo, mora da si mlad decak pa nerazumijes, pa ti se oprasta

Anonimous
Gost
Anonimous

A kako oni bijaše – Srpsko junaštvo? Juriš do grčkih ostrva, a ostavi žene i đecu i Crnogorce da ginu za vas? Eto tako, nikad više Mojkovac, pa se ti nastavi smijati….

Mališan
Gost
Mališan

Da nećeš reći da ti je srpski pošteni?

Fortuna
Gost
Fortuna

Da treba sve MEDJUNARODNE FAKTORE UPOZNATI SA STANJEM U CRNOJ GORI, treba ih bolje upoznati sa nasom CRNOM GOROM, koja je VJEKOVIMA postojala kao drzava I da ona nije vjestacka tvorevina, CRNA GORA ____CRNOGORCIMA_____VAZDA I UVIJEK👌👍👌👍👌👍👌👍👌👍👌👍👌👍

Milo
Gost
Milo

Razmislite Crnogorci, kakvog ˝ prijatelja ˝u Crnoj Gori imamo”, zaključio je Sava Zurovac.Nije resenje samo razmisljati i mirno gledati,treba sve medjunarodne faktore upoznati sa delovanjem SPCu CG i obavestiti Bajdena Kao sto su oni radili kod trampa.

Fortuna
Gost
Fortuna

Danima citam sve lose protiv nase Crne Gore, od strane raznih analiticara najvise prognozera iz Srbije koji HOCE SILU NA SRAMOTU DA NAS POSRBE, drage nase komsije postujte CRNU GORU kao sto mi postujemo SRBIJU, i bice dobro I nama I vama, MI CEMO AKO TREBA OBRAZ I CAST CRNE GORE BRANITI ima Nas dosta, Nedamo nasu ZEMLJU CRNU GORU,… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Fortuna ahahahahahaa pa ti si luuuda sto pises toloko pa jos i lupetas bice prije to nego da lazes hihihihihihihihihi
O kojem postovanju pricas ahahahahaaa pa priznali ste drzavu na suverenoj Srpskoj teritoriji i time se ponoste i hvalite nema smisla toliko lupetati hihihihihihihihihiiii

Fortuna
Gost
Fortuna

MESIJA lupetaj lupetaj koliko hoces, CRNA GORA ____Crnogorcima, SRBIJA ___srbijancima uz OBOSTRANO POSTOVANJE I TOLERANCIJU DVIJE nezavisne drzave!!!!!!!!!!!!!

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Fortuna ti si veci gllupan nego sto se da zakljuciti na prvo, drugo i trece citanje tvojih gluposti u komentarima ahahahahahahahaaa

Anonimous
Gost
Anonimous

Je li ti tako kući tražiš: Daaaaaj miiii maaaalo sooooli. Ima stručnjaka koji ti mogu pomoći sa tim problemom.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Anonimous aaaa sta se ti javljas cverglanu ahahahahahaghahaaa

Djoko
Gost
Djoko

moramo se svi ujediniti da ovo zlo od SPC zaustavimo jer ovo je nasa domovina

Fortuna
Gost
Fortuna

Evo danima citamo clanke kako ce da rasparcaju, ili pod okrilje SPC bude Crna Gora, da cemo biti samo jedan Beogradski okrug, da cemo morati pricati ekavski I pisati cirilicom, prosto narod je od ovih informacija isprepadan I zbunjen, ZELIMO OCUVATI CRNU GORU U MIRU I TISINI, da se izborimo protiv korone I vratimo normalnijem nacinu zivota,DA JE VJECNA CRNA… Više »

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zašto pravite neprijatelje od nas srba.Mi smo isto tako za crnu goru,volimo crnu goru kao našu otadžbinu, volimo i našu braću crnogorce,ali mi smo srbi i naša crkva je kanonska spc i ona za nas nije ni tuđa,a ni okupatorska crkva i naše crkve i našeg srpskog imena se nikad nećemo odreći.

Milo
Gost
Milo

To ti mislis,sta je sa crkvom u Hrvatskoj.

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

A mi smo crnogorci i nasa kanonska crkva je bila do 903-e MCP a kasnije CPC i obje autokefalne.919 nam je to oteto i pripojeno SPC,bez naseg priszanka.Mi ne mrzimo srpski narod,ali politiku koja zeli da nas unisti i posrbi e to ne podnosimo. Popis u srbiji 1985 crnogoraci 185000,popis 2011 crnogorci 35000. Tamo se neradja ni jedan crnogprac,samo umiru,nestaju,brisu… Više »

El Romero
Gost
El Romero

A sta se desilo sa nasom crkvom i nama crnogorcima ?

Marina
Gost
Marina

Onaj koji… Zasto izvrcete sve naopacke? Mi ne pravimo od vas neprijatelje nego vi sami od sebe .I to svugdje u okruzenju. Dovoljno je samo da se zapitate zasto svi prema vama ispoljavaju netrpeljivost? Zato sto koristite silu da se nametnete. Vi ste Srbi i vasa crkva je SPC i ona vama nije tudja. Ali nama jeste tudja! Vasa srpska… Više »

Onajkoji-NE-zna
Gost
Onajkoji-NE-zna

Ovaj koji pojma nema, vjeruje u svaku nebulozu koju je izrekao, tipican “proizvod” tacno onakav kakav treba da bude.
Oni su veli “KANONSKI”, i tu onda vise nema nikakve sumnje. Odkud nama, “nekanonskim”, pravo da pitamo: “Cije su nase CG crkve i manastiri”..

crna gora
Gost
crna gora

nikad braca biti necemo to da ti je jasno odma..fala ti bratski srbine i za 18 tu i sad,,mici me sa spiska brace

Anonimous
Gost
Anonimous

A misliš da ćemo se mi posrbiti, a naročito sada kada su sve maske pale?

Onajkoji-NE-zna
Gost
Onajkoji-NE-zna

Cus “volimo i našu braću crnogorce”, a vrijedjas njihovu inteligenciju kao da su male veverice, jer velis ” mi smo srbi i naša crkva je kanonska spc”, kao da to mijenja odgovor na pitanje gdje su nase CG crkve i manastiri koje su podigli nasi djedovi pradjedovi i ostali pa i sve i da su ih “NEKANONSKI” podizali. Ali ne… Više »

Cuca
Gost
Cuca

Mi Nista ne trazimo nrgo da se Vrati NASA Autokefslna Crnogorska crkva , vi I imatev Vasu spc u Srbiji I mi je ne diramo. Ostavite nas vise na Miru sa ovim Ispiranjem mozda…da je VJECNA NASA CG I njena Crkva…Amin..

bravo
Gost
bravo

Ovi sto imaju moc razmisljanja znaju da nam je SPC najveci neprijatelj, dobro smo zakasnili ali moramo se organizovati i odbraniti domovinu i slobodu. Kad shvatimo da smo im mi ovo dozvolili i da moramo svi da se odupremo i povratimo nase sto su pokrali onda ce oi ovi nasi ljudi kojima su mozak isprali poceti da shvataju kakvim lazima… Više »

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Sad kome je ispran mozak to je diskutabilno. Zavisi iz kog ugla se gleda.. To sto si rekao to su tvoji stavovi. Ali ne i vecine ljudi. I ne mozes ih ti ubedivati da misle tvojom glavom svako ima pravo svojom da razmislja a ti sto shvatas to kao neprijatelj to je druga stvar. Nije poenta tako razmisljati

MIRko
Gost
MIRko

Sve je to dozvolio DPS.Njihova cinjenja i necinjenja sada placamo.Ali sve ce ovo proci.Nije Crna Gora ni litije ni molebani,ni svetosavlje,ni uvezeni popovi bez dozvole boravka,niti su njihove nase crkve i manastiri koje su gradili nasi preci.Nijesu njihove dinastije.Vojidavljevici,Balsici Crnojevici Petrovicii,niti je je njihova hiljadugodisnja istorija Crne.Gore.Njihova je samo SPC ustanovljena 1920 god kad su nam uzeli nasu Autokefalnu.Crnogorsku crkvu.Sve… Više »

Send this to a friend