Eurobasket 2017

Čudo: Slovenija deklasirala Španiju za finale Eurobasketa

foto: fiba.com

Košarkaši Slovenije prvi su finalisti Eurobasketa pošto su pobijedili Španiju 92:72!

Slovenci su odigrali još jedan nevjerovatan meč na Eurobasketu i razbili su Špance u polufinalu. Tim selektora Kokoškova ostvario je osmu pobjedu na prvenstvu, a bili su jednako ubjedljivi kao i u većem dijelu takmičenja.

Bez obzira na to što je sa druge strane bila velika Španija, nijesu imali nikakav respekt. Raspucali su se bukvalno svi i to iz svih oružja. U prvom poluvremenu su trojke pucali 8/11, ali su stvorili samo četiri poena prednosti.

Ipak u trećoj četvrtini furija nije imala nikakav odgovor. 24:12 napravili su Slovenci, velika podrška neočekivano je stigla sa klupe, Prepelič, Dimec, Nikolić priključili su se Rendolfu, Dragiću, Dončiću i Vidmaru pa je jednostavno djelovalo da su oni tim sastavljen od NBA asova, a ne nikako Španci koji odavno nijesu izgledali ovako nemoćno.

Tu su Slovenci riješili meč, imali su +16 nakon 30 minuta i sigurno su priveli susret kraju, a imali su i 21 poen prednosti tokom posljednjeg perioda.

Dragić je ubacio 15 poena kao i Rendolf. Dončić je ubacio 11 poena uz 12 skokova i osam asistencija. 13 koševa ubacio je Prepelič, 12 Vidmar. Na drugoj strani u redovima još uvijek aktuelnog prvaka 16 poena Paua, 12 Marka Gasola. 13 je ubacio Rubija.

Slovenija će u finalu igrati protiv pobjednika meča Srbija – Rusija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

mala zemlja mala nacija ima ih samo milion i nesto preko ,nemaju kapacitet ,bazu igrace trenere.Nemogu ostvariti vrhunske rezultate.Prije bih rekao da nemaju Djukanovica,Barovica i Mitrovica!Bolje reci nemaju DPS 30 godina

egoista
Gost
egoista

Sram vas bilo, sta ce vama to da iz male drzave, sa malim fondom igraca ginete za dres reprezentativni. Sta ce vama da vi jednu veliku Spaniju ponizite. Imate li vi tazbinu, da vam kaze kako se ne igra za drzavu. Da je vaznije navijati za komsije, i da sam usrecio zenu sto sam upoznao Novaka. Nasao se Dragic da… Više »

Bar CG
Gost
Bar CG

Bravo Slovenci …….. najaci ste I najkulturniji brate…..

Bosnjak 100%
Gost
Bosnjak 100%

Jadni mirotic,sirak tuzni bez………!

Rade007
Gost
Rade007

Bravo Slovenci,svaka čast !!! Baš mi je milo. Unakazili ste Španiju i pokazali kako se igra za svoju zemlju,a takođe i kako se igra košarka.

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Bravo Srbi u dresu Slovenije. Ali svejedno treća petorka kaznene ekspedicije Srbije uzima zlato glat.

Dr Aki
Gost
Dr Aki

Bravo Slovenci, mislim da će osvojit zlato, a Srbija ako ne dobije Rusiju ostaje bez medalje. Mada mislim da će Ruse isprašit lagano

Kotoraninn
Gost
Kotoraninn

Sta rade Srbi sa Slovenijom. Trener Kokoskov Srbin i nekoliko igrača .

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Kako tebi nije dobro

Milos
Gost
Milos

Čestitam Sloveniji na ulasku u finale, prvoj medalji u košarci od samostalnosti 1991. godine. Uređen je to sistem u svemu. Slovenija je i u staroj Jugoslaviji bila iznad svih republika. Nekad se govorilo: Idem u Maribor. Pa dobro i to je inostranstvo.

Restoran
Gost
Restoran

Svaka cast, konstantni su, samouvjereno gaze… dominacija

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

To je zato što si milu ponio stolice u lamele ?✊

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Bravo Zmajčeki!!!!! Idemo na zlato!!!

Bobija do Rvasa
Gost
Bobija do Rvasa

Odakle je trener Slovenije.

blavor
Gost
blavor

Sto bi reka Vucevic , mali fond , ne mozemo da ocekujemo vise od ovoga …Ali ne haje mala Slovenija ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte , ni za Vucevice , oni svi biše i preminuše, a Slovenija ostade dovijeka i strašnoga suda)))

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vrhhunski. .Bravo. .Slovenija. ..teško ce ih iko stopirat

Jaka
Gost
Jaka

Cudo nije nego realno! 🙂

Tery
Gost
Tery

Svaka čast momčino.Kakva hrabrost,kakva samouvjerenost i balkanski košarkaški tango!

starac fočo
Gost
starac fočo

Gremo Slovenci! Svim srcem navijam za vas da uzmete zlato jer ste ga zaslužili, naročito što ste nalupali prepotentne Špance. Bravo

2105
Gost
2105

Bravo.A sad zlato!

Send this to a friend