Eurobasket 2017

Njemačka bez rješenja za braću Gasol: Španci u polufinalu Eurobasketa

Košarkaši Španije preskočili su još jednu prepreku na putu do odbrane evropskog trona – ekipa Serđa Skariola je u četvrtfinalu bila bolja od Njemačke 84:72.

“Crvena furija” će mjesto u finalu tražiti preko boljeg iz večerašnjeg susreta Slovenije i Letonije (20:30).

Iznenađujuće opušteno je Španija počela meč i dozvolila Njemcima da diktiraju ritam. Tokom cijele prve i polovine druge četvrtine “panceri” su imali prednost, a onda je uslijedio preokret i vođstvo “furije” na poluvremenu – 34:33.

Izjednačena borba viđena je do finiša trećeg kvartala. Pri rezultatu 50:50, Španci su zahvaljujući nadahnutom Marku Gasolu napravili seriju 12:0 i odlijepili se na dvocifrenu razliku.

Ostvarenu zalihu “furija” je u posljednjih deset minuta rutinski održavala i na kraju proslavila plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Monstruoznu partiju pružio je Mark Gasol. Imao je dabl-dabl učinak: 28 poena, 10 skokova, a imao je i 4 asistencije. Njegov stariji brat, Pau, takođe je odigrao utakmicu na visokom nivou sa 19 pogodaka.

U redovima njemačke selekcije, kao po običaju, najbolji je bio Denis Šreder sa 27 poena, dok je i Danijel Tajs pružio dobro izdanje sa 15.

 

Send this to a friend