Eurobasket 2017

Ivanović za CdM: Plasman u drugu fazu realan za CG

Plasman u drugi krug je realan domet crnogorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, rekao je za CdM košarkaški trener Dragan Ivanović.

Nekadašnji igrač Budućnosti kazao je da vjeruje u izabranike Bogdana Tanjevića i da bi bio iznenađen ukoliko se naš tim ne bi našao u nokaut fazi.

“Kada pogledamo sastav grupe jasno je da možemo da se plasiramo u drugi krug. Imamo kvalitetne igrače, koji su spremni da naprave iskorak i u dresu državnog tima. U grupi sa nama je i evropski prvak Španije, ali je realno da se sa ostalim timovima igra. Najvažnije je plasirati se u osminu finala, a kasnije će sve zavisiti od rivala. Ukrštamo sa jakom grupom, tamo su Srbija, Turska i Rusija, ali da najprije prođemo prvu fazu”, kazao je Ivanović.

Ni bratu legendarnog trenera Duška Ivanovića nije promakla činjenica da je naš tim jači na unutrašnjim pozicijama.

Dragan Ivanović

“Jasno je da imamo bolje centre, ali nam za dobar rezultat treba dobra igra cijelog tima. Ni centri neće moći da dođu do izražaja, ukoliko spoljna linija ne da doprinos. U našem timu i visoki igrači mogu da šutiraju za tri poena, što nam daje širinu u igri i omogućava da razvučemo odbrane protivnika”.

Bogdan Tanjević je jedan od aduta Crne Gore na Eurobasketu. Njegovo iskustvo može da bude presudno tokom šampionata.

“Suvišno je pričati o Tanjeviću. Znamo šta je sve prošao i osvojio u karijeri. Sigurno dobro zna sa kakvim timom raspolaže i neće dozvoliti da ga nešto slabiji rezultati u pripremnom periodu poremete pred početak takmičenja”.

foto: Iva Mandić

Kada su u pitanju favoriti, Ivanović je izdvojio dvije selekcije.

“Španija i Francuska iz ove perspektive imaju ekipe spremne da se bore za zlatnu medalju. To je uvijek i Srbija, ali su sada ostali bez pola tima zbog povreda i vidjećemo kako će igrati. Ipak, imaju na klupi legendu kakva je Saša Đorđević, pa ne sumnjam da će i oni biti u borbi za medalju. Tu su i Rusi, koji se polako vraćaju. Nadam se da ćemo gledati zanimljiv Eurobasket i na kraju biti zadovoljni rezultatom naše reprezentacije”, poručio je Dragan Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Swizerland ✡?
Gost
Swizerland ✡?

Saša djordjevic protiv petra mijovica. ………?

gost
Gost
gost

Bice zanimljiv Eurobasket… gotovo bez svih bitnih NBA igraca…

Send this to a friend