Eurobasket 2017

Šćepanović: Mi smo drugačije vaspitavani, Istanbul – partija karijere

Legendarni crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović izjavio je da naš nacionalni tim može da se ravnopravno nosi sa svim reprezentacijama na Eurobasketu i mišljenja je da u ovom trenutku ne postoji glavni favorit za zlato.

“Srbija uprkos svemu ima ekipu za medalju, Francuska je ozbiljan favorit. Tu su i Slovenija, Hrvatska i Crna Gora koja sa svima može ravnopravno da se nosi. Pitanje sada kolika ekipa ima iskustva. Takođe, ne mislim da su Španci prvi favoriti, jer u ovom trenutku takav ne postoji. Naravno, uvijek su tu prisutni i Litvanci. Turcima domaći teren mnogo znači, ali sada nemaju i kvalitet u timu”, izjavio je Šćepo za Mocartsport.

Nekoliko mega zvijezda evropske košarke propustiće predstojeći turnir, što je u prošlosti bila prava rijetkost.

“Nekada je bila čast igrati za reprezentaciju, sve drugo se ostavljalo po strani. Ne želim nikoga da osuđujem, neko ima, a neko nema razloge za odustajanje, ali ne ide mi u glavu da bilo ko može da odbije svoju zemlju. Danas izgleda postoje drugi prioriteti, a mi smo drugačije vaspitavani”, kazao je junak finala EP 2001. godine.

Popularni Japanac je u tadašnjoj borbi za pehar ubacio 16 poena.

“Finale protiv Turske bila je moja partija karijere u reprezentaciji. Na toj poziciji smo godinama zaista imali bolje igrače od mene, na primer Danilovića i Stojakovića, koji su napravili veće karijere, ali smo i svi mi ostali posjedovali određeni kvalitet. A ja volim da igram velike utakmice, tako je bilo i u Istanbulu. Ta atmosfera u finalu nas je motivisala. Vrhunski sportisti vole kad su svi protiv njih u velikim mečevima. Još je proradio i naš balkanski inat”, prisjetio se Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Jedan od poslednjih legendi CG sporta, sem vrhunskog talenta, izuzetan covjek i postenjacina! Kakav je bio kao klinac u Kolasinu takav je bio i u Podgorici, Atini, Istanbulu, Spaniji …

Montenegro
Gost
Montenegro

“JAPANAC”
VELIKO POSTOVANJE MAJSTORE!!

BAL99
Gost
BAL99

Ubacio je 19 poena, a ne 16. Legenda!

PG_man
Gost
PG_man

Momčino.

Mne90
Gost
Mne90

Legenda

NoOne
Gost
NoOne

Legendo, hvala ti na svemu!

Send this to a friend