Eurobasket 2017

Crna Gora protiv Letonije u 1/8 finala Eurobasketa

foto: fiba.com

Naši najbolji košarkaši pobijedili su Rumuniju 86:69 u posljednjem meču u grupnoj fazi Eurobasketa, a rival u meču za četvrtfinale biće Letonija.

U laganom ritmu naši momci stigli su do treće pobjede. Odavno upisana pobjeda protiv najlakšeg rivala u grupi ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje, iako smo igrali sa pola snage.

Rezultatska neizvjesnost samo u prvoj četvrtini, nakon toga naši su stigli do dvocifrene prednosti koju do kraja nijesu ispustili.

Najefikasniji u našem timu Đurišić 14 poena , Dubljević i Radončić dali su po 13, Vučević je meč završio sa 11. Ostaće upisan i tripl dabl pleja domaćih Mandakea koji je ubacio 14 poena uz 11 asistencija i deset skokova.

Letonci su naredni rival pošto su poslije pobjede nad Turskom 89:79  u paklenoj atmosferi uhvatili drugo mjesto .

Letonija vodila praktično cijeli meč, Turska na početku posljednje četvrtine prišla na -2, ali su fenomenalni Porzingis i drugovi do kraja stigli do visokog vođstva i sigurne pobjede.

tok meča:

IV ČETVRTINA

Naši su dobili meč 86:69. Završnicu smo odigrali odlično i stigli do +17 do kraja.

Naši bez mnogo motiva igraju ovaj meč, Rumuni to koriste i izvući će korektan poraz. Vodili smo sa 16 razlike, sada je samo 12 razlike.

Tri minuta igre u posljednjoj četvrtini i dalje jedini poeni trojka Đurišića. Letonija čuva dvocifrenu prednost protiv Turske.

III ČETVRTINA

13 poena je razlike za naše nakon tri četvrtine. Meč u skroz laganom ritmu.

Naši vode 66:51, a Letonci bježe Turcima. Sada je 55:43 i vrlo blizu smo osmine finala protiv vro kvalitetne Letonije.

Naši rutinski čuvaju dvocifren višak, ali se Rumuni ne daju. Pariraju koliko mogu i drže zaostatak na pristojnih 14 poena.

Trojka Vranješa za +15. Naš košarkaš je inače morao da izađe tokom druge četvrtine sa parketa nakon što mu je “pukla” arkada poslije duela sa jednim rumunskim košarkašem.

II ČETVRTINA

42:30 nakon dvadeset minuta. Utakmica u kojoj nema Todorovića i Rajsa, protiče u jasnoj razlici u kvalitetu. Devet poena dao je Dubljević, sedam Vučević, šest Pavlićević.

Stigli smo do dvocifrene prednosti, u jednom momentu je bilo i 13 razlike, sada u 16. minutu imamo prednost 36:24. Vidjeli smo i sjajnu kontru koju je Barović riješio zakucavanjem.

27:19 nijesmo primili koš u tri minuta druge četvrtine, ali imamo problema u napadu. Dosta promašujemo za tri, imali smo i nekoliko pogrešnih dodavanja, pa je samo +8.

I ČETVRTINA

24:19 je rezultat prve četvrtine. Rumuni su ispogađali neke šuteve za tri poena i time su održali koliki toliki egal. Nikola Vučević je pogodio čak i trojku, vrlo važno je da pronađe šut spolja pred osminu finala.

Nije Bogdan Tanjević zadovoljan igrom u odbrani. Dozvolili smo pet ofanzivnih skokova u pet minuta zbog čega je naš selektor zvao tajm aut i pozvao na buđenje. Prednost je i dalje, istina minimalna.

Dobar početak motivisanog Radončića, ali i Pavlićevića, ostali dosta promašuju, ipak je 8:4, bilo je i +6 za naše.

Počeo je meč.

Bez obzira na to što duel nema nikakvu rezultatsku važnost, pobjeda našeg tima ne bi smjela da dođe u pitanje, pošto je Rumunija jedan od gorih timova šampionata.

Izabranici Bogdana Tanjevića će bez obzira na sve biti treći u grupi i u osmini finala na megdan ćemo drugom timu grupe D. Ko će to biti još se ne zna, kombinatoriku pogledajte OVDJE.

Zbog toga ćemo gledati i rezultat meča Turska – Letonija.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pogrijesijo si Državu..naciju. .jezik..kulturu..Crkvu..sve si izmislja

Say my name
Gost
Say my name

Rokamo!!!

biba struja
Gost
biba struja

zlato je oteto ivani, vatrpolisti i odbojkaši su ga prokockali u zadnjim sekundama svojih mečeva,, možda se posreći košarkašima ,ako nisu imali sreće u sastavljanju tima bog ih je pogledao i otvorio.. sve mostove u evropski dio carigrada

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovdje je naslo Crna Gora protiv Letonije – o cemo pricas?????

PG_man
Gost
PG_man

Promašio si vijest, državu, ….

Montenegro
Gost
Montenegro

POLUFINALE!!!
Spanija – Crna Gora
Srbija – Hrvatska

Montenegro
Gost
Montenegro

najveci doktor trener uz obradovica, je bosa tanjevic, kakav je to majstor tempirao im je formu tacno na 1/8 finala.. sad ce da gaze.. ova reprezentacija ulazi medju 4. a onda sta nam bog da!

Hrvatska Boka
Gost
Hrvatska Boka

Obavezno

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Nije boka (Boca usts)pošto zaliv izgleda u obliku usta (mlečani su mu dali ime Boca).Auf prije njih su postojali Voisavljevici. 3 Generation Balšići. DUKLJA (mislim da si pogrijesijo 100%..)

Pedja
Gost
Pedja

Neka bude sto biti ne moze !!!
Oj svijetla majska zoro na zatvaranju prvenstva

Sigurica
Gost
Sigurica

Nije problem Letonija… MORAMO se revanširati Španiji…. Inat, inat i samo inat.

Hrvatska Boka
Gost
Hrvatska Boka

Haha,kuku majko ,čita li ko ove gluposti

Porzingis
Gost
Porzingis

🙂 🙂 🙂

biba struja
Gost
biba struja

realno —–srbija i cg ne mogu se sresti prije eura 2021, jer u kvalifikacijama za svjetsko u pekingu 2019 cg ima top hil grupu sa španijom,letonijom,slovenijom,ukrajinom i turskom a samo 3 idu za kinu, koja ja preduslov za oi tokio 2020

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ako ne prođemo (letonci nijesu bolji od nas).Ako ne prođemo treba ukinut Košarku..

Miro
Gost
Miro

Treba odigrati bez opterećenja , Letonija je odlična , ali nema više lakih protivnika , neka stisnu petlju i odigraju muški , pa što bude .

podjele.me
Gost
podjele.me

HOĆEMO LI POBIJEDITI LETONIJU U OSMINI FINALA PRVENSTVA EVROPE U KOŠARCI ? Glasajte na : http://www.podjele.me/anketa_pitanjecg.php?id=Ho2emo-li-pobijediti-Letoniju-u-osmini-finala-prvenstva-Evrope-u-ko6arci-1

biba struja
Gost
biba struja

projekcija cdm…..100 posto…..finale…..srbija….letonija i ako bog da u četvrtfinalu olimpijade u tokiju 2020 srbija…cg, nikako prije.štetaaaaaaaaaaaaa

Jokan
Gost
Jokan

Prvi put smo prošli grupu i to je, objektivno, rezultat vrijedan poštovanja. Šanse da prođemo Letoniju su minimalne, ali vrijedi pokušati.

Cudo
Gost
Cudo

Kakav crni uspeh? Nisi valjda očekivao da izgubimo od Rumunije i Mađarske?

Zeta
Gost
Zeta

Imali smo srece da smo izbjegli Tursku B tj Srbija mada su Letonci bas jaki..nadam se najboljem!

Enigma
Gost
Enigma

Necemo Vas Voljeti ako ne budete Prvaci Evrope
… jer mi smo takav Narod …. e viva e viva

Biohazard
Gost
Biohazard

Ajmoooo ✊???

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Crna Gora je najbolja! Biće šampion Evropskog prvenstva u košarci ?????????

Gost
Gost
Gost

Crna Gora je najbolja! Biće šampion Evropskog prvenstva u košarci ?????????

Send this to a friend