Fudbal Košarka

11. oktobar – crveno slovo u kalendaru

Najjače košarkaško takmičenje, Evroliga na jednoj strani, a novoformirano fudbalsko takmičenje, Liga nacija na drugoj.

Dugo čekani veliki mečevi Budućnost Voli protiv Armanija u renoviranoj Morači na startu Evrolige i Crna Gora protiv Srbije u trećoj rundi Lige nacija igraju se iste večeri i to je ono što najavljuje potencijalne organizacione probleme.

Za manje od tri sata 11. oktobra, na razdaljini od kilometar i nekoliko stotina metara igraće se dvije velike utakmice, dva događaja za čiju bi organizaciju i mnogo veći gradovi i mnogo veće zemlje morale da ulože maksimalne napore na svim nivoima ukoliko žele da polože ispit.

Kako god da bude taj četvrtak, 11. dan oktobra obilježen je crvenom bojom u sportskom kalendaru Podgorice i Crne Gore. Pitanje je samo da li će se nešto promijeniti?

Fudbalski savez Crne Gore je nemoćan po tom pitanju termini Lige nacija su unaprijed definisani, paprena TV prava diktiraju sve i bilo kakva pomjeranja su nemoguća. Tako da je kristalno jasno 20.45h, hrabri sokolovi u sigurno paklenoj atmosferi dočekuju orlove pod Goricom.

Ostaje KK Budućnost i Evroliga. Kako saznajemo, komunikacija na relaciji Podgorica-Barselona je otvorena odmah po objavljivanju rasporeda premijere, plavi su zatražili pomjeranje i sada se čeka da čelnici Evrolige naprave uslugu svima i da izabranici Aleksandra Džikića umjesto u četvrtak veče od 18h dočekaju Armani u petak. Da ne ostane sve na jučerašnjem pomjeranju meča sat unazad (sa prvo objavljenih 19h na 18h).

Evroliga je u bliskoj prošlosti sjetimo se samo prošle sezone kada su se poklapali mečevi Crvene zvezde u Evroligi i fudbalskoj Ligi Evrope znala da udovolji zahtjevima klubova.

Nadamo se da će tako biti i sada. Jer, stvari oko organizacije košarkaškog spektakla i fudbalskog meča koji će sigurno biti pod lupom, možda i označen kao meč visokog rizika, lakše bi išle. Mnogo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HNovi
Gost
HNovi

Hahahah vama je crveno slovo samo kad igrate protiv Srbije ili nekih Srpskih klubova. Sto ti je kompleks 😀

Kriticar
Gost
Kriticar

Dje živiš ti, HNovi – u Crnoj Gori ili Srbiji?!!!

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

Izbjeglica iz bosne.. on ti je od onih hrabrih sto sve pobise i poklase na’pricu a ostavise i kuce i ognjista (doduse vecinu su dobro unovcili i pokupovali po HN) i ziblje u CG na’more..

Vazi
Gost
Vazi

Zna se ko ima najveci kompleks od CG 🙂 🙂

Send this to a friend