Fudbal Značajan jubilej

Admir Adrović prvi igrač sa 100 pogodaka u crnogorskom fudbalu

Admir Adrović ušao je u istoriju Telekom 1. CFL – iskusni napadač uspio je sedam minuta prije kraja meča sa Petrovcem da matira Savu Mugošu za svoj jubilarni 100. pogodak u Prvoj ligi, čime je spasio Titograd, koji je koračao ka porazu i opasnoj zoni.

Ali, Beranac je u finišu meča uspio da iskoristi šansu da glavom dobro sprovede loptu u mrežu, iako je Petrovac djelovao bolje i konkretnije i činilo se da je na sigurnom putu ka pobjedi.

Od starta gotovo sve je bilo u znaku Petrovca. Gosti su u početku primjetno krenuli sa defanzivnijom formacijom, sa samo isturenijim Adrovićem, dok je Petrovac bio vrlo motivisan i željan da što prije dođe do gola. Glavna poluga u timu bio je brzonogi Petar Vukčević, koji je pravio mnogo problema ,,romantičarima“, a prvu šansu propustio je Kalezić u četvrtom minutu, da bi samo par minuta kasnije, sjajni vezista dobro uposlio Milića, čiji centaršut nije imao ko da isprati. Kako je vrijeme odmicalo domaćin je sve više stezao obruč, a u 13. minutu prečka je spasila goste (Raičević je nakon ubačene lopte iz prekida šutirao).

Titograd je bio u podređenom položaju – gosti su pokušavali da naprave kakav-takav pritisak na sredini, ali bez prave završnice, a samo je Adrović u prvom poluvremenu (18. minut) priprijetio, nakon ubačene lopte iz kornera. Sa druge strane, Petrovac je ređao šanse nakon dobrih prodora Petra Vukčevića, koji je u 22. minutu pokazao da mu desna noga nije ni blizu dobra kao lijeva, da bi odmah zatim ,,servirao“ šansu Mikijelju, koji je glavom pokušao, ali je bio neprecizan.

U nastavku meča, Titograd je zaigrao mnogo bolje. Gosti su preuzeli igru na sredini terena, djelovali mnogo opasnije, pa Petrovac više nije bio mnogo opasniji kao u prvom dijelu igre. Ali nakon nekoliko pokušaja gostiju, domaćini su stigli do vođstva u 68. minutu kada je po ko zna koji put sjajno centrirao Vukčević, a Kalezić glavom pogodio za 1:0. Pravili su gosti pritisak, Novović je u 75. minutu sa više od 30 metara iz slobodnjaka priprijetio, da bi zatim u 83. minutu Adrović ,,naplatio“ period bolje igre, a isti igrač je u nadoknadi vremena imao šansu da pogodi za totalni preokret.

Adrović je ponikao u Beranama, a u Crnoj Gori igrao je još za Sutjesku, Budućnost i Titograd. Karijeru je gradio i u Iranu, Rumuniji, Bahreinu, Hong Kongu, Tajlandu, Kini i Omanu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinjski
Gost
cetinjski

Samo kod nas ima da igrač sa takvim učinkom za 14 godina reprezentacije nikad ne dobije poziv makar za širi spisak za prijateljsku, kad vidim ko je sve dobijao priliku stvarno su se ogriješili prema ovom momku. Šansu su dobijali igrači iz naše lige koji su prosjek a on kako dodje u naš fudbal po 15ak golova sa lakoćom, greška… Više »

Send this to a friend