Fudbal Probio granicu

Adrogol otvorio vrata kluba 100

Lopta se ponovo zakotrljala u Crnoj Gori, nova era fudbala nakon pauze zbog epidemije virusa “Kovid-19” krenula je i u našoj zemlji. Novi je i ambijent, bez navijača, novost je i da se prvi put kompletno kolo igralo pod reflektorima, ali ono što se nije mijenjalo “Adrogol” trese mreže kad god zaigra pod našim nebom.

Napadač OFK Titograda Admir Adrović pogotkom za 1:1 protiv Petrovca stigao je do brojke od 100 postignutih golova u Telekom 1.CFL. Od Berana, preko Sutjeske i Budućnosti do Titograda golovi su se smjenjivali kao na traci.

“Drago mi je što sam došao do magične brojke od 100 golova to nije mala stvar, a sigurno da je lijep osjećaj prvi proći kroz cilj”, istakao je Adrović za Dnevne novine.

I u ovom za njega i naš fudbal istorijskom trenutku “Adrogol” je više mislio na svoj klub.

“Iskreno, ponosan sam na ovo dostignuće, ali posebno zbog toga što je taj stoti gol bio važan za moju ekipu u borbi za opstanak”, dodao je napadač “romantičara”.

Želim da pomognem klubu

Adrović je i ranije nosio dres OFK Titograda, a na Stari aerodrom se vratio ovog februara u tom kratkom periodu, prekidanom zbog novog korona virusa, postigao je dva pogotka. Koliko će ih biti do kraja za njega je manje važno.

“Cilj je da pomognem ovim mladim momcima i klubu koliko god mogu ne bih sada iznosio neke brojke koliko će biti golova do kraja sezone ili tako nešto. A kad se završi sezona, vidjećemo novi klub, novi ciljevi”, istakao je Adrović, koji je u inostranstvu nastupao za Oman, Dalijan, Suhotaji, Pegazus, AlMuharak, Panduri i Damaš.

“Romantičari” trenutno sa 24 boda upravo sa Petrovcem dijele mjesto koje na kraju vodi u baraž za opstanak koliko će biti teško sačuvati prvoligaški status?

“Titograd je mlada ekipa, to svi znaju. Na svakoj utakmici će biti borba, trudićemo se da obezbijedimo opstanak kao što rekoh borićemo se do kraja, nema predaje”, jasan je Adrović.

Naj Sutjeske, naj Budućnost

Bez obzira na internacionalne izlete Admir Adrović je neko ko je od prve sezone po obnovi nezavisnosti važan dio crnogorskog fudbalskog karavana, a period koji posebno pamti bio je proveden u Nikšiću.

“Najljepši period mi je sigurno bio dok sam nosio dres Sutjeske. Tada sam se probio kao mlad igrač, stekao sam ime, bio mladi reprezentativac naše zemlje”, prisjetio se Adrović.

A najbolju sezonu nije teško pogoditi… “Ona je bila kada sam igrao za Budućnost. Osvojili smo titulu, bio sam najbolji strijelac lige sa 22 gola, a Dragan Bošković (17 pogodaka), Srđan Radonjić (14) i ja smo tada sjajno sarađivali, jer smo nas trojica zajedno dali više golova od praktično svakog kluba u ligi”, zaključio je crnogorski golgeter.

Send this to a friend