Fudbal

Adrović golgeter za Azijsku Ligu šampiona

Sada je zvanično Admir Adrović prošao je ljekarske preglede i potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom Sukotaji.

Doskorašnji napadač Mladosti angažovan je kao veliko pojačanje u ekipi koja će igrati Azijsku Ligu šampiona i ima cilj da se održi u vrhu tabele elitnog šampionata na Tajlandu.

Kakvi su prvi utisci u novoj sredini?

“Tek sam stigao, odradio prvi trening. Odlično sam prihvaćen. Sve je super. Klub je jako dobro organizovan. Ovo je novi izazov za mene. Motiva neće faliti. Ima dovoljno vremena da se spremim i uigram do početka prvenstva. Moj posao su golovi i potrudiću se da ih bude što više.” –  rekao nam je Adrović.

Sukotaji u prevodu znači dolina sreće. To je klub iz istoimenog grada u centralnom dijelu zemlje u kojem je nekada bila prva kraljevina Tajlanda. Mjesto je zbog toga postalo turistički centar koji posjećuje mnogo stranaca.

Klub je relativno mlad, osnovan je 2009. godine. Posljednjih sezona prati ga meteorski uspon jer je od treće lige stigao do najvišeg ranga.

Sukotaji je nedavno proglašen pobjednikom nacionalnog Kupa, doduše bez borbe za trofej, već voljom žrijeba, pošto je fudbal na Tajlandu stao u finišu sezone zbog smrti kralja. Otuda i mjesto u Azijskoj ligi šampiona.

“Klub ima ambicije da bude što bolje plasiran u prvenstvu. Nadam se da ćemo biti uz najbolje. Prvi put igraćemo Azijsku Ligu šampiona koja je mnogo jako takmičenje. Potrudićemo se da ostavimo što bolji utisak. ” – poručio je Adrović koji ima iskustvo igranjau Aziji jer je ranije nastupao u Iranu, Bahreinu i Hong Kongu.

Dvadeset osmogodišnji Beranac napustio je Telekom  l.CFL kao prvi strijelac sa devet golova na polusezoni. Adrović je inače drugi najbolji strijelac u nezavisnoj Crnoj Gori sa 85 pogodaka. Ispred njega je Žarko Korać sa 87 golova.

“Zadovoljan sam što sam jesenas bio prvi strijelac lige. Postigao sam devet golova za Mladost, a učinak bi bio još bolji da se nijesam povrijedio. Nadam se da ću golgetersku seriju nastaviti i na Tajlandu.” – zaključio je Adrović.

Send this to a friend