Fudbal

Adrović na rastanku donio trofej Mladosti, Miljenović Kup majstor

foto: FSCG

Mladost je u trećem finalu drugi put osvojila Kup Crne Gore. Drugi put trofej Kupa podigao je i Admir Adrović za razliku od 2013. godine, kada je kao član Budućnosti zaigrao tek u sudijskoj nadoknadi, prije dvije noći bio je centralna figura finala Kupa. Sa dva gola je za dva minuta srušio Igalo i najzaslužniji je što je ovaj pehar drugi put pripao “romantičarima”.

“Presrećni smo. Poslije svega u ovoj sezoni i velikih turbulencija, uspjeli smo da sezonu završimo sa trofejom i uz to osiguranim učešćem na evropskoj sceni. Dakle, uspjeli smo da izvučemo sezonu i kada se sve sabere moramo biti zadovoljni”, kazao je na početku razgovora za Arenu Admir Adrović.

Napadač Mladosti iskreno je kazao da ga je Igalo, koje je tek u pretposljednjem kolu osiguralo opstanak u Drugoj ligi, iznenadilo, ali i daje presudio kvalitet.

“S obzirom na to da smo igrali protiv ekipe iz donjeg dijela Druge lige, svi su očekivali nezanimljivo finale, finale koje će biti simultanka. Međutim, Igalo je odigralo dobro u prvom poluvremenu, imalo čak i neke svoje šanse, ali je u nastavku fizički potpuno palo. Uslijedile su dvije vrhunske lopte, koje sam znao da iskoristim na pravi način i brzom presudom riješili smo meč”, prisjeća se Adrović.

foto: FSCG

Neočekivano, Igalo je na poluvremenu imalo 0:0, a s obzirom na to da je eliminisalo Grbalj i da je u 45 minuta trebalo sve riješiti, trener Aleksandar Miljenović otkrio je šta je rekao igračima.

“Očekivali smo da Igalo neće moći da prati naš ritam i znali smo da moraju pasti na fizičkom planu. Nijesam dozvolio nikakvu nervozu i opterećenje, već sam objasnio igračima da je najvažnije da nastavimo u istom ritmu i da će gol doći. Bilo je neophodno da budemo strpljivi”, kazao je Miljenović.

Na njegovu priču, nadovezao se i Adrović.

“Nije bilo nervoze, a ne mogu reći da je bilo straha. Ali, svakako da je bila prisutna određena doza zabrinutosti, jer smo očekivali da ćemo u prvom dijelu slomiti optor Igala. Ipak, prvi gol je otklonio sve dileme, tako da smo na kraju mogli slaviti i ubjedljivije”, objašnjava dvostruki strijelac u finalu.

Kada je Mladost neposredno prije početka sezone promovisala novi tim i pojačanja, prema mnogima je to bio ,,drim tim” spreman za duplu krunu. Međutim, na polusezoni Mladost je bila daleko od velikih planova. Drugi dio sezone spasio je Mladost…

“Slobodno se može reći da je pravljena ekipa za velika djela. Najavljivali smo duplu krunu, ali je Sutjeska toliko bila dominantna, da joj niko nije mogao parirati. Zaslužuju zaista čestitke, ali nama je Kup definitivno spasio sezonu. Mislim da je sve krenulo na bolje od priprema. Imali smo zaista sjajne pripreme u Antaliji i jake provjere, tadašnji trener Vesko Stešević mnogo toga je uradio i iskreno moram priznati za osvajanje Kupa i njemu idu velike zasluge”, potencirao je Adrović.

Admir Adrović sa dva gola u finalu Kupa krunisao je sezonu. Beranac je u prvenstvu postigao 13, a sa dva gola u finalu stigao je i do 7 u Kupu, čime je najbolji strijelac masovnijeg takmičenja.

“Postići 20 golova u sezoni definitivno nije jednostavno. Zadovoljan sam sezonom. Nije bilo lako, poznato je da smo imali period velike krize i igre i rezultata, tako da je ovo veoma dobar učinak. Zadovoljstvo je veće što sam sezonu odradio bez povrede i mislim da sam zaista doprinio ostvarivanju ciljeva”, naglasio je Adrović.

Nakon finala Kupa stavlja tačku kada je u pitanju Mladost.

“Mladost je završena priča. Odlazim iz kluba i drago mi je da idem sa dobrim učinkom i peharom”, potvrdio je Adrović, ne želeći da otkrije detalje.

“Imam nekoliko ponuda na stolu. Ne žurim, želim dobro da razmislim. Sigurno je da neću igrati ni Evropu za Mladost, već ću narednih dana odlučiti o novom klubu, za koji ću nadam se igrati Evropu”, dodao je Adrović, objašnjavajući da su male šanse da ostane u Crnoj Gori.

Aleksandru Miljenoviću istekao je ugovor. Iskusni stručnjak preuzeo je Mladost 2. aprila, nakon što su ovu ekipu predvodili Dejan Vukićević, Branko Smiljanić, privremeno Srđan Radonjić i Nusret Muradbašić, zatim Vesko Stešević. Miljenović je vodio Mladost na 10 prvenstvenih mečeva (po 4 pobjede i remija, uz 2 poraza), a uspio je da eliminiše Budućnost u polufinalu i da osvoji Kup.

“Imali smo dogovor do kraja sezone. Sada mi je istekao ugovor, tako da očekujem da u naredna dva-tri dana obavim razgovor sa ljudima iz kluba. Već 12. juna bi trebalo početi pripreme, jer je 19. žrijeb, dok se prvo kolo igra 12. i 19. jula”, naglasio je Miljenović.

Miljenović je definitivno specijalista za Kup! Prije 16 godina pod Goricom je proslavio trofej Kupa Crne Gore, tada kao trener Lovćena, 2009. godine stigao je do novog trofeja u trenerskoj karijeri, tada kao strateg Petrovca, a prije dvije noći u trećem finalu osvojio je treći pehar.

“Osjeća se, naravno, veliko zadovoljstvo. Osvojio sam Kup sa Lovćenom, što je tada za Cetinjane bio veliki uspjeh. Zatim sam osvojio Kup sa Petrovcem i tako se povukao iz klupskog fudbala i posvetio reprezentaciji. I, sada nakon sedam godina vođenja omladinske reprezentacije i povratka klupskom fudbalu, opet sam osvojio ovaj trofej”, ponosno je istakao Miljenović.

Send this to a friend