Fudbal Razgovor za Nova M

Adrović ne zna zašto FSCG žmuri na njegov uspjeh

Postići stotinu golova na video-igrici podvig, a šta reći kad fudbaler to uradi u zvaničnim utakmicama profesionalnog prvenstva. Admir Adrović je do magične brojke stigao u dresu Titograda, juubliej za poštovanje.

“Sigurno da mi je drago što sam postao prvi igrač koji je došao do te magične brojke od 100 golova i tako ispisao sebe u istoriji crnogorskog fudbala. Sigurno, osjećaj je fenomenalan.”

Teško za izdvojiti, ali ako mora da izabere, Adroviću bira tri pogotka.

“Het-trik protiv Sutjeske. To je bio pravi crnogorski derbi. Ja u dresu Budućnosti protiv mog kluba, Sutjeske”.

52 u dresu Budućnosti, 23 za OFK Titograd, 22 za Sutjesku i 3 pogotka za Berane. U šampionskoj sezoni Budućnosti 2011-12 bio najbolji strijelac lige, golovima je donio treofej Kupa Titogradu, mnogo momenata koje će Adrović, sada legenda crnogorskog fudbala, pamtiti.

“Najljepši period u mom fudbalskom životu pamtim u periodu dok sam bio član Sutjeske, ujedno sam studirao i igrao. Tu su me uzeli dobri treneri poput Pera Giljena, Peca Rakojevića, Brajana Nenezića. Tu mi je stvarno bio najljepši period, a moram izdvojiti i period u dresu Budućnosti gdje smo kod Mija Radulovića osvojili titulu i sve rekorde.”

Kako je onda moguće da igrač koji je postigao 100. golova u šampionatu, bio najbolji strijelac, nikada nije dobio poziv za nacionalni tim?

“Prije svega želim da se zahvalim Titogradu koji me udostojio i napravio mali gest prije utakmice protiv Budućnosti, uručili su mi dres sa brojem sto. Ovim putem opet im se zahvaljujem. Sa druge strane želim da pitam ljude iz FSCG na čelu sa Dejanom Savićevićem, zašto? Zašto su da kažem uvijek zažmurili na moj uspjeh tokom čitave moje fudbalske karijere. Evo to su zažmurili i sada.”

Iskusni 32-godišnji golgeter promijenio je osam inostranih destinacija (od Rumunije do Hong Konga), od grupne faze Lige Evrope, do Azijske lige šampiona. Cilj mu je da OFK Titograd obezbijedi opstanak, a ponude stižu i u zrelim godinama:

“Ja se osjećam još dobro. Igrač želi da igra dok se dobro osjeća, tako se i ja osjećam. Želim da završim kako treba ovo sa Titogradom. Poslije ću da sjednem i da razmislim. Biće sigurno ponuda, i sad praktično ponude dolaze u 32 godini. Ali eto, želim da pomognem Titogradu.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ElPatron
Gost
ElPatron

Dace jos sto Popara

realno
Gost
realno

Treba mu čestitati jer ovo je stvarno uspjeh ali za moj ukus mnogo se hvali time kako to niko drugi nije uspio. Moramo biti realni da je naša liga među najslabijim u Evropi i da svako ko ima neki kvalitet ide odavde sa najkasnije 18-19 godina i više se ne vraća. Zato i nisu mogli postaviti ovaj rekord. Primjer Krstović… Više »

joko
Gost
joko

Svaka tebi čast Adroviću .Igra ti dok god imaš snage i volje .

gagi
Gost
gagi

Bravo Adrovicu,za pohvalu.

Send this to a friend