Fudbal

Adrović vodi Mladost ka Evropi

foto: Iva Mandić

Mladost se u prvom dijelu sezone konstantno mučila, promijenila tri trenera (Dejana Vukićevića, Branka Smiljanića, te Veska Steševića, a ekipu su vodili još i Nusret Murdbašić i Srđan Radonjić), a tek je u posljednja dva meča jesenje polusezone uspjela da veže dvije pobjede. Dobro poznata izreka ,,biće bolje na proljeće, djelovala je kao utjeha, ali zapravo je baš tako.

“Izuzetno važna pobjeda. Drugi derbi za četiri dana, nakon duela protiv Grblja, imali smo meč sa Rudarom, odnosno još jednim konkurentnom u borbi za Evropu. Bili smo silno motivisani i mislim da smo zasluženo stigli do tri boda. Jednostavno, bili ‘ smo pravi kada je najpotrebnije”, kazao je Admir Adrović, napadač Mladosti.

Sam početak meča nije nagovještavao ništa dobro za romantičare jer su Pljevljaci imali penal koji nije realizovao Radomir Đalović Nakon toga, Adrović je majstorijama riješio meč.

“Rudar je u dobroj formi, znali smo da nas čeka težak posao. Imali smo dosta problema, jer smo bili bez Raičevića, Bukorca i Tomića, ali smo velikom željom uspjeli da dođemo do cilja. Međutim, nema euforije, taj meč već je zaboravljen”, naglašava Beranac.

Admir Adrović bio je meč viner derbija protiv Rudara – Adrogol prvo je iskoristio nesmotrenost gostujuće odbrane i iz gotovo nemoguće pozicije lobovao Agovića, da bi sve dileme oko pobjednika riješio majstorskim pogotkom u drugom dijelu meča. .

“Drago mi je da sam u sve boljoj formi. Dva gola su od izuzetne važnosti za borbu za Evropu, zbog čega mi je posebno zadovoljstvo što sam bio na nivou kada je najpotrebnije. Čim je ekipa počela da igra, imam više lopti i onda naravno i špic proradi. Nadam se da ćemo biti u sve boljoj formi, odnosno da će nam ova pobjeda biti vjetar u leđa”, objasnio je Adrović.

Ali, u redovima Mladosti već se misli o Dečiću. lako u Tuzima odavno gori “fenjer’ timu sa Starog aerodroma su vrlo oprezni, jer na tom terenu nijesu slavili već četiri i po godine.

“Takve utakmice su najnezgodnije. Dečić juri bodove za opstanak, mi za Evropu, tako da je jasno da nas očekuje neizvjestan meč. U dobroj smo seriji i moramo se potrud’ti da je nastavimo, jer će svaki meč do kraja biti od izuzetne važnosti”, podvukao je Adrović.

Admir Adrović postigao je 93 gola u domaćem prvenstvu i najbolji je strijelac u istoriji naše lige.

“Lijepo je biti lider vječite liste. Ta brojka 100 ne djeluje nedostižno. Sada, da li je moguće da postignem sedam golova u osam kola, vidjećemo. Ne opterećujem se, ali svakako da želim da pomognem klubu da stigne do Evrope”, kazao je Adrović.

Mladost će u polufinalu Kupa igrati protiv Budućnosti.

“Ako se zna da je Budućnost eliminisala Sutjesku, koja je po svemu sudeći novi šampion, jasno je da smo izabrali najtežeg rivala. Ali iskreno, nijesmo imali posebne želje. Protiv Budućnosti igramo i u prvenstvu, što znači da će biti zanimljivo”, naglasio je Adrović.

Send this to a friend