Fudbal

Alegri: Bufon zaslužuje Zlatnu loptu

Masimiliano Alegri, trener Juventusa ishvalio je Bufona, koji iako mu je 39 godina, ima sjajnu sezonu.

Prema Alegrijevom mišljenju Bufon je zaslužio da dobije Zlatnu loptu, bez obzira na to hoće li “stara dama” osvojiti Ligu šampiona.

Juventus će se u finalu Lige šampiona 3. juna na stadionu Milennium u Kardifu sastati s Real Madridom. Prije dvije sezone, u svojoj debitantskoj na klupi Juvea, Alegri je stigao do finala, ali je tamo zaustavljen od Barselone koja je slavila rezultatom 3:1.

“Razlika u odnosu na dešavanja prije dvije godine je u tome što tada niko nije očekivao da budemo u finalu, a ove su od nas svi očekivali jako puno. Moramo da odemo tamo s opuštenim pristupom, jer prije finala imamo nekoliko jako važnih utakmica da odigramo. U pravom trenutku, tri ili četiri dana prije finala, počećemo da se pripremamo. Možemo osvojiti Ligu šampiona i moramo vjerovati u to”, kazao je Alegri, a potom se osvrnuo na partije svog golmana:

“Bufon zaslužuje Zlatnu loptu bez obzira na to šta će biti u Ligi šampiona. Zaslužio je to priznanje i prethodnih godina, nakon što je osvajao titule i naslov svjetskog šampiona s Italijom.” – zaključio je ovaj trener.

Send this to a friend