Fudbal Rival Sutjeske u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Amateri na papiru, uslovi bolji nego kod naših profesionalaca

Sutjeska će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Linfilda! Tim iz Sjeverne Irske je u 2. kolu kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje eliminisao HB sa Farskih ostrva ukupnim rezultatom 3:1 u Torshavnu je bilo 2:2, a u Belfastu 1:0.

“Plavo bijeli” će rivala u prvom meču dočekati u utorak, 6. avgusta pod Goricom (20.15), dok je revanš na programu 13. avgusta na “Vindsor parku” u Belfastu (20.45).

I naravno, gledajući papir naš šampion je apsolutni favorit protiv prvaka Sjeverne Irske, koji se vodi kao amaterski ili poluprofesionalni klub. Međutim, kao što su momci Nikole Peca Rakojevića favoriti na papiru, tako su igrači Linfilda amateri samo na papiru…

Dovoljno je pogledati fenomenalni stadion “Vindsor Park” koji ima kapacitet od 18.434 mjesta i uporediti sa činjenicom da Sutjeska mora da se seli iz Nikšića, te da igra pod Goricom zbog toga što teren kraj Bistrice ne zadovoljava Uefine uslove.

Amateri iz Sjeverne Irske imaju insfrastrukturu što je najbitnije u fudbalu, dok naši profesionalnci moraju da budu podstanari. Sve staje u to.

A Linfild je osnovan davne 1886. godine od strane radničke klčase, a u svojoj bogatoj karijeri su osvojili 53 titula, 43 Kupa i 30 Liga Kupova. Naravno, najtrofejniji su klub Sjeverne Irske. Najveći uspjeh popularni “plavi” u Evropi su ispisali u sezoni 1967. godine kada su igrali četvrtfinale Evropskog kupa. Tradicionalni klub iz Belfasta je zanimljiv, jer je povukao dva broja iz upotrebe 11 u čast Noela Bajliea koji je cijelu karijeru (1989 2011) proveo u Linfildu, te 13 jer donosi nesreću.

Sadašnji roster Linfilda je sačinjen od domaćih igrača plus tri stranca (Škot, Francuz i Irac), a trener je Dejvid Hili, tek šesti strateg od 1975. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Pa i nasi su poluprofesionalci,razlika je samo sto oni poslije treninga idu u akafnu na posao a nasi da se provode

Kutinjo
Gost
Kutinjo

E a mi smo amateri za njih.

Send this to a friend