Fudbal

Anćeloti o pritiscima u Realu

foto: Anadolija

Karlo Anćeloti je u autobiografiji otkrio neke vrlo zanimljive stvari o odlasku iz Real Madrida.

Italijanski stručnjak je kazao da je bilo dosta pritisaka u Madridu pod kojima nije želio da popusti, pa je zbog toga dobio i otkaz.

„Stvari su tekle po planu, ali su iskrsla dva velika problema. Prvi problem je prouzrokovala FIFA kada je ‘otkrila‘ da naš tim nije toliko trenirao kao neki drugi evropski klubovi. Mi smo imali sjajan niz od 22 pobjede, tako da smo sigurno radili nešto dobro. Maler je bio što smo izgubili baš kada je ta statistika objavljena, pa su iz kluba počeli da me pritiskaju. ‘Moramo da radimo napornije‘, govorili su. Ja sam mislio drugačije. Igrači moraju da se odmaraju, imali smo tada mjesec ispunjen povredama i zamorom, a on je na kraju bio ključan u tome da ne budemo prvaci. Ta statistika bila je znak da tim više pažnje poklanja brojevima nego što vjeruje meni“, napisao je Anćeloti, a onda je otkrio i drugi problem.

„Predsjednik me je pozvao u svoju kancelariju da razgovaramo. Kada sam ušao, on mi je saopštio da je primio poziv od Gereta Bejla. Ja sam Bejla zamijenio na utakmici na kojoj smo izgubili i prekinuli seriju (2:1protiv Valensije na Mestalji). Bejlov agent se žalio jer je Velšanin želio da igra više u sredini. Tada me je predsjednik pitao šta ja planiram da uradim povodom toga. Moj odgovor je bio: ‘Ništa.‘ Nisam mogao da mijenjam sistem usred sezone. Poslije toga naš odnos više nikada nije bio isti“ – zaključio je Anćeloti.

Send this to a friend