Fudbal

Arsenal ponovo pred vratima crnogorske elite

foto: UGC

Drugu godinu zaredom Arsenal će igrati baraž za Prvu ligu. Tivćani su prošle godine bili bez sreće, jer su na penal ,,ruletu“ ostali bez plasmana u elitu. Ipak, Arsenal je nastavio sa misijom da se domogne Prve lige. Na polusezoni Arsenal je imao osam bodova manje, ali su čelnici kluba angažovali nekoliko pojačanja, poput Pepića, Došljaka, Kordića, zbog čega su i stizale otvorene najave za borbu za prvo mjesto.

Ali, Arsenal nije uspio. Tivćani su dugo imali samo jedan poraz u sezoni, ali su u finišu u pet kola doživjeli četiri neuspjeha i definitivno odustali od borbe za prvo mjesto, što je značilo da će ovaj tim ponovo biti u baražu.

– Imali smo dobru sezonu, što se mene tiče – stigao sam u januaru i bila je ovo pozitivna polusezona. Nije lako igrati Drugu ligu i konstantno juriti minus. Naravno, ostaje žal što nijesmo osvojili prvo mjesto, ali okrećemo se baražu – kazao je Dejan Pepić, ofanzivac Arsenala, koji je nakon polusezone u Mornaru odlučio da se vrati u tivatski tim.

– Bio sam dugo povrijeđen, nijesam mogao da pomognem ekipi onoliko koliko sam želio, ali nadam se da ću u baražu to nadoknaditi – jasan je Pepić.

Sada slijedi priprema za baraž, gdje će Arsenal u dva meča sa Podgoricom pokušati da stigne do Prve lige.

– Potrebno je da damo maksimum, pa ko bude bolji neka bude prvoligaš naredne sezone. Baraž kao baraž uvijek nosi određeni pritisak, ali mi iz Arsenala iskreno ne osjećamo to, niti želimo da ga stvaramo. Idemo da damo sve od sebe, a siguran sam da će u Tivtu to biti još jedan fudbalski praznik – dodao je sjajni ofanzivac.

Podgorica je imala turbulentnu sezonu. Krenula je dvomečom protiv Ljačija u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a onda do posljednjeg minuta brinula da li će ispanuti ili igrati baraž.

– Podgorica je zaista jaka i dobra ekipa, sa sjajnim pojedincima kao što su Čelebić, Boljević, Maraš, Sentoku… Po mom mišljenju, ekipa sa takvim pojedincima definitivno nije trebalo da se nađe u baražu, ali to je očigledno splet okolnosti. Dobro su vođena ekipa od strane uprave, imaju vrhunske uslove, sjajan stadion, uvijek velike ambicije. Sve to govori da je Podgorica favorit u ova dva meča, ali mi ćemo imati šta da pokažemo i nećemo igrati da bismo se samo branili, iako smo drugoligaši – objašnjava Pepić.

Prošle sezone Arsenal nije imao sreće, pa je nakon penala ostao u Drugoj ligi. Možda sada ,,fortuna“ bude na strani Tivćana.

– Sreću uvijek treba zaslužiti. Da li je Arsenal zaslužio – definitivno jeste. Klub se diže iz godine u godinu, Opština, Porto Montenegro, sponzori koji su sada tu, sve je na nivou kao što treba da bude. Uprava radi sjajan posao, treneri, navijači su uvijek uz nas, a sada je na nama igračima da to sve opravdamo – podvukao je Pepić.

Send this to a friend