Fudbal Odlična polusezona u Tivtu

Arsenal se nada istorijskom plasmanu u Prvu ligu

Arsenal je u ljeto 2018. godine uspio da se vrati u drugoligaško društvo, uspio da napravi određene promjene i pomake. Već tada bilo je jasno da se u Tivtu dešava nešto novo, odnosno kada je fudbal u pitanju potpuno drugačije u odnosu na prethodni period. Nakon dvije sezone u kojima je Arsenal bio stabilan drugoligaš, a oba puta mogao i znatno više, ove sezone klub iz Tivta napravio je korak dalje – osvojio je jesenju krunu, pa konačno i Arsenal gleda ka eliti.

Iako su prije šampionata za prve favorite važili možda doskorašnji prvoligaši (Kom i Grbalj), te Bokelj koji je bio na milimetar od plasmana u Prvu ligu, kao i Jedinstvo, koje je godinama blizu povratka u Prvu ligu, ali nikako da to ispuni, Arsenal je obilježio jesenji dio i jasno pokazao da je odlučan da se domogne elitnog ranga.

– Iskren da budem nijesmo očekivali da ćemo biti prvi. Nijesmo ni imali cilj da budemo prvi, niti je bilo imperativa, ali kako je vrijeme odmicalo, bilježili smo sve bolje rezultate i jasno se pokazalo da nijesmo slučajno tu gdje smo. Kako je vrijeme odmicalo naravno da smo se potajno nadali da možemo izgurati do kraja na pravi način i da možemo stići do jesenje titule. Smatram da je ovo veliki uspjeh za Arsenal – kazao je Jasmin Muhović, sjajni ofanzivac, koji je ljetos pojačao redove Tivćana.

Podgoričanin, koji ima dugi staž u Prvoj ligi, obilježio je posljednji meč u Rožajama, gdje je Arsenal zahvaljujući njegovom het – triku slavio i potvrdio jesenju krunu.

– Znali smo da će biti teško. Ibar jeste u opasnoj zoni, ali je to ekipa koja je jako neugodna, što je i pokazala protiv Koma, kako na Zlatici, tako i u Rožajama. Međutim, bili smo svjesni da pobjedom definitivno ostajemo na vrhu, pa smo imali veliki motiv da trijumfujemo. I, upravo ta želja, ali i kvalitet, kao i duža klupa, odnosno rotacija, presudili su da dođemo do pobjede i tako na pravi način završimo polusezonu, zbog čega imamo mnogo razloga za zadovoljstvo – objasnio je Muhović.

Sada slijedi možda i najbitniji period – prelazni rok u kojem Arsenal treba da pokaže jasne ambicije uoči proljećnog dijela…

– Što se tiče drugog dijela trebaju mnoge stvari da se poslože na mjesto. Prije svega uprava da pokuša zadržati igrače, ali mislim da je rano o tome pričati, jer će se vjerovatno u narednom periodu zakazati sastanak gdje će biti jasnije da li klub želi da ide u Prvu ligu – podvukao je Jasmin Muhović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džuuuliii
Gost
Džuuuliii

Pa vele nije ih kupio Pep Gvardiola, ne vala…..eto ih dogodine u ligu šampiona, a sve kao da neće 🙂 🙂

Send this to a friend