Fudbal liga šampiona, 1. kolo

Atletiko u domu šampiona, Ajaks napada Liverpul

Bajern Minhen je prošle sezone postao prva ekipa u istoriji Lige šampiona koja je do trofeja došla pobijedivši u svim utakmicama.

Bavarci su, istina, zbog pandemije korona virusa i turnirske završnice, na putu do trofeja odigrali manje mečeva (11) nego što je uobičajeno (13), ali to ne može da bude ,,mrlja“ na perfektnu sezonu u kojoj je tim Hansija Flika osvojio i duplu krunu na domaćoj sceni.

Njemački velikan će i ove sezone biti kandidat za ,,ušati pehar“, što se može reći i za njegovog prvog rivala u novom izdanju Lige šampiona, Atletiko Madrid.

“Svaki meč u Ligi šampiona je poseban, ali igrati sa Atletikom na otvaranju je vrhunac. Dijego Simeone je devet godina u Madridu i uvijek je uspijevao da unaprijedi svoj tim. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evropi. Veoma su organizovani i disciplinovani nakon što izgube loptu. Radujem se utakmici sa njima”, rekao je Hansi Flik.

Triploj kruni iz prošle sezone Bajern je dodao trofej Superkupa Evrope, a imaće šansu da u 2020. osvoji i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Flik je postavio visoke standarde.

“Želimo da budemo što uspješniji, ali znamo koliko je teško dostići vrhunac. Ne postoji neki novi način na koji to možemo da uradimo. Trenutno razmišljamo samo o narednom meču, ne gubeći iz vida veće ciljeve”, dodao je Flik.

Najveće pojačanje Atletika u minulom prelaznom roku je napadač Luis Suares, ali ,,kolćonerose“ i dalje prepoznaju kao ekipu čija je najveća snaga u defanzivi.

Liverpul, šampion Evrope iz 2019, evropsku sezonu počinje gostovanjem Ajaksu.

,,Redsi“ su uzdrmani teškom povredom Van Dajka, pod znakom pitanja je nekoliko igrača, ali menadžer Jirgen Klop ne može da razmišlja ni o čemu drugom osim o pobjedi.

“Ovaj meč nosi osjećaj velike evropske utakmice. Neka od mojih najboljih sjećanja iz vremena u Dortmudu vezana su za dvije utakmice protiv Ajaksa. Iz ličnih razloga. Možda sada mislite: ,,OK, jasno je da želiš da igraš na tom stadionu protiv mladog, odličnog tima“. Ajaks je djelimično promijenio filosofiju i doveo i nekoliko iskusnih igrača. Tu je Dejli Blind, tu je Dušan Tadić, tu je i Kvinsi Promes, pa Dejvi Klasen. Nekoliko igrača koji su ranije igrali u Ajaksu su se vratili, izmiješali su ih sa igračima koji imaju raskošne talente”, rekao je Klop.

Od ostalih kandidata za trofej LŠ, Real Madrid će dočekati Šahtjor, a Mančester siti ugostiti Šahtjor

Grupa A
18.55 – Salcburg – Lokomotiva M.
21.00 – Bajern – Atletiko M.

Grupa B
18.55 – Real M. – Šahtjor
21.00 – Inter – Borusija M.

Grupa C
21.00 – Olimpijakos – Marsej
21.00 – Man. siti – Porto

Grupa D
21.00 – Ajaks – Liverpul
21.00 – Mitjiland – Atalanta

Send this to a friend