Fudbal Sutjeska ima aktivan rezultat pred revanš sa Makabijem u Tel Avivu

Autsajder pokazao zube

Ko u čuda vjeruje, čuda mu se i događaju – ali to je samo izreka. Očigledno, Nikšićani su vjerovali u čudo, ali se ono nije u potpunosti desilo, barem po prognozama, po kladioničarskim kvotama…

Sutjeska je nadigrala Makabi u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija (0:0). Realni bi rekli da je šteta što makar jedna od ,,one“ dvije lopte nije završila iza leđa golmana Pereca, naročito jer je izarealski velikan od 55. minuta imao igrača manje.

Nervoza je „tresla“ goste u nastavku, očigledno su očekivali laganiji meč, ali su naišli na „tvrd orah“. Milija Savović je posložio koliko mu se u ovom momentu dalo. Nikola Janjić je, uobičajeno, bio neuhvatljiv, Augusto nije propuštao duge lopte s kojima su, očigledno, Izraelci htjeli da se pohvale, a Drinčić i Bubanja su imali priču za sebe, dok su Grivić i Stijepović „iznosili“ svaku loptu.

U drugom poluvremenu, ili preciznije rečeno desetak minuta prije kraja, nastala je pometnja u kaznenom prostoru Nikšićana i kad nije u tom momentu Makabi poentirao bilo je jasno da u gol Nikšićana lopta može jedino „zalutati“.

Autsajder je pokazao zube. Sutjesku čeka revanš u Tel Avivu narednog četvrtka, rezultat je aktivan.

– Znali smo sa kim igramo. Makabi je najtrofejniji klub Izraela, znamo da je za revanš već prodato mnogo ulaznica, znali smo i da smo autsajderi, ali… Imali smo volju i pokazali je. Igrali smo strpljivo, željeli gol više, rekao bih i da smo ga zaslužili. Ne plašimo se Makabija ni u revanšu. Imamo svoju igru, otvorena je kao i njihova i svaka čast onome ko prođe. Istina, važno je da vjerujemo u sebe, da želimo najbolji rezultat, Sutjeska je klub koji ne smije da se obruka… Sad je već i Makabiju jasno da nijesmo ekipa za potcjenjivanje, a bićemo još opasniji za nekoliko dana – kazao je kapiten Sutjeske Vladan Giljen.

Send this to a friend