Fudbal Francuski stručnjak oprezan

Azar spreman, ali Zidan neće žuriti sa njegovim povratkom

Nakon pauze zbog utakmica reprezentacija, ovog vikenda ponovo ćemo gledati klupski fudbal, a Real će u četvrtom kolu Primere dočekati Levante.

Poslije pobjede na premijeri sezone u Vigu, Madriđani su remizirali sa Valjadolidom kod kuće i Viljarealom u gostima.

Protiv ekipe našeg Nikole Vukčevića pobjeda je imperativ za tim Zinedina Zidana, naročito jer se igra na “Santjago Bernabeu” stadionu. Dosta problema imali su “merengesi” sa povredama, van stroja je od prije nekoliko dana Luka Modrić, a za tim će konkurisati konačno Eden Azar.

Francuski stručnjak oprezan je kada je u pitanju povratak belgijskog fudbalera zbog serije utakmica, koje čekaju njegov tim u sljedećih 20 dana.

“Bio je povrijeđen tri sedmice i vratio se treninzima sa ekipom prošle nedjelje. Svi znamo da nestrpljivo čekate da vidite Azara na terenu, ali nas čeka sedam utakmica u sljedećih 21 dan i moramo biti oprezni, naročito sa njim. Najvažnije je da je spreman, a ja ću odlučiti koliko će igrati i u kojim utakmicama će biti na terenu. Želimo Azara na terenu, ali ne samo u ovom meču već u brojnim utakmicama tokom sezone. Zbog toga moramo da budemo strpljivi, iako je spreman”, rekao je Zidan.

Real i Levante igraće sjutra od 13 sati na “Santjago Bernabeu” stadionu.

Send this to a friend