Fudbal

Baka ima 71 godinu, ali ne propušta utakmice: Ići ću na stadion, dok ne umrem

Brojne su predrasude kada je riječ o odnosu žena prema fudbalu, no vremenom ih je sve više koje ruše stereotipe. Jedna od njih je definitivno i 71-godišnja Hanim Olcer iz mjesta Bozujuk, nadomak turskog grada Bilecika. Olcer ima osmoro djece, 45 unučadi i velika je zaljubljenica u fudbal.

Za razliku od brojnih muškaraca kod kojih se ljubav prema fudbalu svodi samo na praćenje utakmice putem televizije, Olcer, iako zagazila u osmu deceniju, svaki meč lokalnog kluba Ickojspora, prati sa tribina, uključujući i gostujuće.

Rodom je iz istočnog grada Bitlisa, a u razgovoru s novinarom Agencija Anadolija prisjeća se mladosti kada je na radiju slušala utakmice Bešiktaša, za koji i danas strastveno navija. Osim toga, njen sin je prije četiri godine osnovao lokalni klub Ickojspor, čija je takođe navijačica i prati sve utakmice ovog kluba.

Koliko je za Olcer fudbal u životu uvijek značio pokazuje i podatak da je jednom od sinova dala ima Fejaz, po nekadašnjem čuvenom fudbaleru Bešiktaša. Nažalost, sina Fejaza izgubila je dok je imao svega godinu.

Olcer ističe kako se njena ljubav prema fudbalu nikada nije ugasila.

“Već četiri godine odlazim na svaku utakmicu našeg kluba Iskokspora. Ići ću na svaku utakmicu sve dok ne umrem”, kazala je Olcer.

Predsjednik Fudbalskog kluba Iskoyspor Ibrahim Olcer se takođerprisjeća djetinjstva i ljubavi prema fudbalu.

“U to vrijeme nismo imali televiziju. Slušali smo utakmice preko radija. Majka je uvijek pažljivo slušala. Potom smo kupili TV prijemnik, i tako smo pratili utakmice. Porodično smo ljubitelji fudbala. Moji sinovi igraju fudbal. Majka prati sve utakmice, na domaćem ili gostujućem terenu. Nastane svađa kada joj kažem da ne ide na utakmice”, pričao je sin Olcer.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

Na sta je fudbal spao kad babe privlaci.lakrdija

Zar ne
Gost
Zar ne

Kakvi su ovi oko nje trolovi

Mrgud
Gost
Mrgud

Isti ko da su iz Vranje,iz Niš,Kruševac…

Anonimus
Gost
Anonimus

Porijeklo im od turaka…..

Tijana
Gost
Tijana

To je njena grupa navijača.
Zar ne vidiš da je baba vođa? XD

Kiko
Gost
Kiko

Da li je to vaša baka?Ako nije vaša, zašto je nazivate bakom?

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Kako je

Aleksandar 4s
Gost
Aleksandar 4s

Nemoj što zamjerit,evo mi ćemo izać ako smetamo.
Baka ja faca,baka ,bakica ,babuška sreća naša je ova baka neznanka…🤪🤪🤪🤪

Send this to a friend