Fudbal

Baloteli objasnio zašto je Mesi bolji od Ronalda

foto: La liga

“Za ljubav fudbala, molim vas prestanite da Mesija poredite sa sedmicom Juventusa”, poručio je Mario Baloteli poslije fenomenalne partije zvijezde Barselone protiv Liverpula (3:0).

Očekivano, ta izjava podigla je prašinu, pa je napadač Marselja odlučio da objasni na šta je mislio.

“Dođu ljudi i pričaju mi kako nemam pojma šta govorim… Ovdje se radi o dvojici najboljih igrača na svijetu, ali nisu isti. Ako pričamo statistički, onda su isti. Ipak, ostavljam statsitiku novinarima jer to je kao da poredite Pelea i Maradonu. Pele je dao više golova od Maradone. Ali svaki put kada bi Maradona dodirnuo loptu, nešto bi se dešavalo“, rekao je Baloteli i nastavio:

“Kao neko ko je igrao protiv obojice, moram da iznesem mišljenje i kažem da je Mesi poseban univerzum. Sramota je koliko je dobar. Nema boljeg. U smislu kvaliteta, on je iznad svih ostalih. Ako biste pitali odbrambene igrača koga bi voljeli da čuvaju – Ronalda ili Mesija – ubijeđen sam da ne bi imali dilemu. Mesi i Ronaldo su dva fenomena, ali nisu isti“.

Baloteli ne krije da mnogo poštuje Ronalda.

„Da nema Mesija, Ronaldo bi bio najbolji na svijetu. Imam mnogo poštovanja prema njemu i načinu na koji trenira. Zadovoljstvo je gledati ga kako igra i šta je uspio da napravi od svog tijela. Ronaldo dodirne loptu tri puta protiv Ateltika i postigne tri gola. To je njegova snaga. Ali Mesi je sam odlučio utakmicu protiv Liverpula“, zaključio je Super Mario.

Send this to a friend