Fudbal

Barani ciljaju iznenađenje i protiv Budućnosti

foto: fscg.me

Mornar je servirao iznenađenje na startu novog prvenstva Barani su zaustavili šampionski tim u Nikšiću i iz utakmice sa Sutjeskom na ramenima iznijeli veliki bod (1:1).

Uoči meča kraj Bistrice male šanse prognozirane su ekipi Aleksandra Madžara koja je najkasnije počela pripreme od svih prvoligaša, te posljednja formirala sastav za izazove u elitnom rangu.

Ipak, povratnik u društvo najboljih u ovom trenutku je možda prevazišao sebe. Barani su odoljeli oslabljenom prvaku i još jednom potvrdili da u crnogorskoj ligi nema unaprijed upisanih pobjeda.

“Otišli smo u Nikšić kao totalni autsajderi, ali samo za javnost. Duboko u sebi vjerovali smo da možemo do pozitivnog epiloga i u tome uspjeli. Bod protiv šampiona, ekipe koja i ove sezone pretend uje na titulu, za nas je ogroman i mnogo znači na polju samopouzdanja”, kaže Madžar, koji je ukratko opisao duel kraj Bistrice:

“Sutjeska je imala veći posjed, bila je dominantnija, kružila je oko našeg šesnaesterca i imala zicer preko Cicmila u finišu. Ali, mi smo se dosta dobro branili i nijesmo dozvolili protivniku da nam stvara prilike. Moji igrači su sproveli u djelo ono što smo se dogovorili. Brzo smo poveli, a onda nijesmo dozvolili preokret nakon što je Vučić evro golom izjednačio rezultat. Mislim da smo zasluženo ostali neporaženi”, naglašava mladi stručnjak, eks fudbaler Mornara i Crvene zvezde.

Utakmica sa šampionom je arhivirana. Već u nedjelju Barane očekuje novo gostovanje, ovog puta vicešampionu, ekipi Budućnosti pod Goricom.

“Rekao sam i ranije, da smo birali ne bismo mogli izabrati teži put na startu. Srećom, dobro smo prošli premijeru, a sada nas očekuje duel sa timom Budućnosti. Podgoričani su doveli nekoliko odličnih igrača i smatram da su 30, možda i 40 odsto kvalitetniji nego prošle sezone. Budućnost je, uz Sutjesku, glavni favorit za titulu i nema sumnje da nas čeka teži ispit. Tokom sedmice spremamo se za utakmicu i vjerujem da ćemo do nedjelje veče dodatno popraviti određene stvari u igri. Idemo u Podgoricu bez bijele zastave, sa željom da iznenadimo i Budućnost. Bod bi bio veliki uspjeh, a o pobjedi da i ne govorimo”, zaključio je Madžar.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grashopers
Gost
Grashopers

Cakan je spasio klub.Zasto to uporno izbjegavaju da kazu celnici FK Mornar Bar.

Vukota
Gost
Vukota

Madzar je odlican trener.Od nista napravio je nesto.

Send this to a friend