Fudbal Konačnu odluku, ipak, mora da ratifikuje nova uprava

Bartomeu na odlasku otkrio: Barsa ide u Evropsku Superligu

Đosep Marija Bartomeu od sinoć više nije predsjednik Barselone, a na oproštajnoj konferenciji za medije otkrio je da je klub prihvatio poziv da igra u Evropskoj Superligi.

“Mogu da otkrijem da smo u ponedjeljak prihvatili sve uslove da postanemo dio Evropske Superlige. Ipak, konačnu odluku mora da ratifikuje sljedeća uprava kluba“, rekao je Bartomeu.

Podsjetimo, Skaj sports je prije nekoliko dana objavio ekskluzivnu informaciju da je formiranje novog elitnog takmičenja u završnoj fazi i da bi uskoro trebalo da se predstavi javnosti.

“S ponosom mogu da kažem da je Barselona najveći klub na svijetu po vrijednosti. Uspjeli smo to da uradimo i pored uticaja svih magnata, biznismena i država, zadržali smo klub u rukama naših članova. Evropska Superliga osigurava da ostane dio fudbalske elite. Naš jedinstven način funkcionisanja znači da ne moramo da dijelimo dividente i da će sav prihod biti iskorišćen isključivo za dalji sportski razvoj kluba. Sportsko društvo funkcioniše kao jedna cjelina, uprkos teškom momentu“.

Evropska Superliga trebalo bi da krene 2022. godine, a kao mogući učesnici pominju se Real, Barselona, Bajern, Juventus, PSŽ, Atletiko, Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Arsenal…

Send this to a friend