Fudbal

Bećiraj: Porodica mi je na Kosovu, ali želim pobjedu u toj utakmici

foto: FSCG

Stigao je u septembru tražeći spas zbog neigranja u Mehelenu, Makabi Netanja mu sigurno nije bila prva opcija, ali potpis ugovora sa “dijamantima” je bio potez godine!

I stigla je potvrda Fatos Bećiraj je proglašen za najboljeg stranca izraelske lige u sezoni 2018/19.

A Crnogorac nije imao rivala ravnog sebi sa 16 golova (13 u prvenstvu, tri u Kupu) i četiri asistencije je doveo Netanju do finala Kupa i trećeg mjesta na tabeli tri kola prije kraja.

“Sezona još nije gotova, ali mogu da kažem da je dobra i individualno i klupski. Zadovoljan sam kako igram i kako ekipa igra. Izraelska liga je sjajno organizovana, medijski je ispraćena izvanredno, a brojke kažu da meni odgovara. A jasno je da napadač ne može bez brojki”, rekao je popularni Bećo za Dnevne novine.

Klub koji je osnovan 1934. i koji u klupskim vitrinama ima pet titula (1971, 1974, 1978, 1980, 1983) i jedan Kup (1978) je 31-godišnjeg centarfora prihvatio kao zvijezdu uprkos tome što je bio degradiran u Belgiji. A dobroćudni Fatos se svima odužio golovima, driblinzima, ponašanjem… Uostalom, na stadionu Netanja koji prima 13.610 gledalaca se redovno vijori crnogorska zastava.

“Nije bilo lako izdržati tih šest mjeseci u Mehelenu, gdje sam bio otpisan. Međutim, vjerovao sam u sebe”, prisjeća se naš as nemilog perioda u Mehelenu kada je sklonjen iz prvog tima…

“Ali iskreno, nisam sebe vidio u Izraelu. Mislio sam da je to korak nazad, a ispalo je da je korak naprijed. Sa Mehelenom sam raskinuo ugovor posljednjeg dana prelaznog roka, jer nisam želio da ostanem u Belgiji i ne igram. Makabi Netanja je pravi potez”.

Reprezentativcu Crne Gore na kraju sezone ističe ugovor sa Izraelcima, a “dijamanti” će uraditi sve da ga zadrže…

“Postoji opcija da se potpiše višegodišnji ugovor, ali ne žurim. Iskreno, nismo ni pričali ozbiljno na tu temu, jer smo se dogovorili da sačekamo kraj sezone” podvukao je golgeter, koji je u dresu hrabrih sokolova” potpisao devet golova na 61 utakmici.

“Hrabri sokolovi” za mjesec dana igraju dvije važne utakmice u grupi A u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 7. juna pod Goricom pred praznim tribinama protivnik je Kosovo, a tri dana kasnije u Olomucu gostujemo Češkoj.

“Engleska je apsolutni favorit u našoj grupi, a protiv Bugarske smo ostvarili dobar rezultat uprkos tome što nismo igrali lijepo. Šta god da se desi u junu neće biti kraj. Međutim, sa dobrim rezultatima možemo da dobijemo krila za dalje”, rekao je Fatos Bećiraj, koji se posebno dotakao okršaja sa Kosovom…

“Neće to biti obična utakmica za mene, jer igram protiv zemlje u kojoj sam rođen, tamo mi živi porodica. Ali, meč gledam samo sa sportske strane, daću sve od sebe da upišemo pobjedu”, jasan je Bećo, koji sjajno poznaje pomenutu selekciju…

“Kosovo moramo da shvatimo ozbiljno, jer je organizovano na svim nivoima. Naravno, možemo da ga dobijemo. Bilo bi dobro da na kriljma tog trijumfa otputujemo u Češku”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bravo Beco pa da oderete juznu Srbijansku pokrajinu!

Piksi
Gost
Piksi

Fatose ti si covjek

Perast
Gost
Perast

Jedno je sigurno, bolje ce odigrati od bilo kojeg manekena u reprezentaciji. Ti si nas brat!

varvar stari
Gost
varvar stari

Bećo majstore.Ti si primjer da kad je neko covjek bice voljen i postovan gdje god on bio.I ako je to strasno tesko kod nas u Crnu Goru,tebe voli i postuje velika vecina crnogorskih gradjana.Sve ti srecno bilo.

Rade007
Gost
Rade007

U Beća ne sumnjam. Kad smo igrali prijateljsku s Albanijom u Skadru. Kranjcar nije htio da ga ubaci u igru ,čovjek poludio,posvadao se s njim. To sve govori,jer se vidi da on igra za CG kao da je tu rođen.

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo,kralju!Sve ti zdravo i veselo bilo! Primjer zalaganja na terenu,svima.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Naravno za Crnu Goru nasu jednu i jedinu sviju nas , svi smo mi Crnogorci bez obzira krstili se ili klanjali ….

Nik
Gost
Nik

Tvoje srce je cisto kao suza, zato ti i Bog vraca ovako. Imas predivnu porodicu, koja ti je najveca podrska i motivator. Hordu navijaca koji te vole od prvog dana i uz tebe su i kada nije tvoj dan. E to je ogromno olaksanje za svakog sportistu. A sve je to tako, jer si normalan i dobre duse. Srecno prijatelju

Rade007
Gost
Rade007

A ti zdravo bio za taj predivni komentar. Bravo brate. 💪💪❤

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Bećo moj dobri… to si veza koja spaja različitosti… samo naprijed, CG je uz tebe.

Dalibor
Gost
Dalibor

Da li je Fatos naucio da pjeva himnu?

Nick
Gost
Nick

Himna nije dokaz kakav je neko. Ne pjevaju je ni oni koji bi trebalo. Tako da mislim da nije mjesto ovakvoj prici ovdje. Dosta nam je politike…otrijeznite se ljudi

Gile
Gost
Gile

Zna je bolje od tebe i takvih.a dao je vise za cg neco ti za deset zivota sto ces!

Ax122
Gost
Ax122

A mislim da je ni ti ne znaš niti bi je pjevao sve i da je znas…..u stvari bi da ti je himna Boze pravde….ali vidis Božja pravda postoji pa imamo svoju himnu……..

ćaZe
Gost
ćaZe

Beciraj, Beciraj, Fatos, Fatos Beciraj!!! Na tebe treba da se ugledaju svi koji igraju u repku, a ovi sto ti svasta pisu oprosti im, naucili samo da pljuju i ratuju,u CG ima mjesta za sve koji je vole!

Ćita banana
Gost
Ćita banana

Ćif šanone!

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Beciraji su gazde novodukljanima,u modernoj CG se zna ko je gazda i ko nosi kapitensku traku.

oooo
Gost
oooo

Igra, ponasanje, pozrtvovanje je za primjer drugima koji nijesu Crnogorci a igraju za CG.

Pomorac
Gost
Pomorac

To je nas brat. Zivio i sretan bio i ti i tvoja familija.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Em covjek, em majstor, svaka cast Bećo neka te sreca prati i u zivotu i u fudbalu…

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

Zna se ko su Crnogorci ajde ti baka na Kosovo dok jos mozes

Konik
Gost
Konik

Ne no ti ajde na Kosovo da braniš Prizren. Smiješ li, junače?

vukomita
Gost
vukomita

FATOSE TI SI COVJEK ZA POSTOVANJE I ZA MENE SI CRNOGORAC, SRECA TI CAREVALA U ZIVOTU DJE GOD BIO A CRNA GORA MAJKA TE SMATRA SVOJIM SINOM ZA PONOS

Send this to a friend