Fudbal

Beranci u posljednji čas obezbijedili sredstva za odlazak na gostovanja

Fudbaleri Berana su zahvaljujući prijateljima kluba uspjeli da obezbijede sredstva za odigravanje utakmica prošlog vikenda.

Nekadašnji prvoligaš i klub koji postoji već čitav vijek nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji.

“Usljed neizvjesnosti da li ćemo započeti prvenstvo, kasnili smo sa pripremama, a iz tih razloga nas je napustilo i šest prvotimaca. Pripreme smo započeli sa zakašnjenjem, 16. jula, i sa potpuno podmlađenim timom počeli sezonu.

No, pravo razočarenje nas je zadesilo pred gostovanje Igalu nakon što smo se u redovnoj višegodišnjoj proceduri obratili Opštini Berane za prenos sredstava za gostovanje na dvije utakmice- seniori u Iglo a omladinci u Nikšić. Sredstva nam nijesu uplaćena, a nije bilo ni bilo kakvog zvaničnog odgovora na naš zahtjev. Dan uoči puta našli smo se u delikatnoj situaciji i neizvjesnoti šta dalje činiti. Da li odustati od putovanja i trpljeti kaznu od strane FSCG, ili krenuti u potragu za novcem?

Jednoglasno mišljenje u Klubu je bilo da putujemo na obje utakmice i nakon te odluke svi smo se angažovali kako bi pronašli neophodna sredstava.

Zahvaljujući Aleksandru Ćulafiću, koji nam je i u ranijem periodu pomagao i još jednom velikom prijatelju kluba, sredstva su obezbijeđena i obje utakmice su odigrane.

Ovim obraćanjem želimo da upoznamo sportsku i ukupnu javnost u kakvim uslovima smo bili i u kojim se trenutno nalazimo. Nadamo se da je ovo predstavljalo samo trenutno stanje i da će se do narednog vikenda kada, sa Otrant Olimpikom, igramo na našem stadionu, stanje normalizovati i da ćemo bez problema koje smo imali na startu prvenstva dočekati narednu utakmicu.

To ovaj klub, njegova skoro stogodišnja tradicija, stadion i, na kraju, ovaj grad zaslužuju. Zaslužuju bar toliko, da ne razmišljamo da li će se, zbog neuplaćenih sredstava, igrati naredna utakmica”, zaključuje se u saopštenju fudbalera i stručnog štaba FK Berane.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladiv
Gost
Vladiv

Trpljeti? Pusti loptu, uci skolu..

Pecicanin
Gost
Pecicanin

Demokrate na čelu sa Bečićem potpomognuti tandemom Dado i Žiža svjesno pokušavaju ugasiti FK i to na stogodišnjicu postojanja kluba, a sredstva će sigurno usmjeriti za proslavu stogodišnjice Podgoričke skupštine. Sramota za Državu, a o pomenutim izrodima ne treba trošiti riječi.

Send this to a friend