Fudbal Šampion nakon osam kola i derbija pod Goricom zadovoljan preuzimanjem čelne pozicije

Bez euforije

Ljepši poklon ljubiteljima fudbala u Nikšiću, na Dan oslobođenja grada, fudbaleri Sutjeske nijesu mogli prirediti.
Osvojili su izabranici Nikole Rakojevića sva tri boda pod Goricom, upravo od Budućnosti preuzeli lidersku pozciju na tabeli, što je najvažnije i to baš na dan kada je šefu struke uručeno najveće priznanje grada podno Trebjese.Dakle, u Nikšiću se prekjuče slavilo cjelodnevno.

Istina, u “plavo-bijelom” taboru nema euforije, jer znaju da ih do kraja šampionata očekuje još mnogo izazova, pa i protiv Budućnosti najmanje još tri. Prvotimci Sutjeske od početka meča su znali što hoće. Stefan Nikolić, koji je i u finišu prethodnog meča, kao rezervista stigao dva puta da zatrese protivničku mrežu i ovjeri pobjedu, pod Goricom je poentirao već u 16. minutu. Bili su na visini zadatka i neiskusniji igrači, vrijebali su brze kontre i u njima vidjeli svoju šansu, a kad je trebalo i Suad Ličina je bio na pravom mjestu. Odigrao je i Damir Kojašević majstorski, s vremena na vrijeme poigravao se s protivničkim fudbalerima… Nakon prespavane noći više je nego zadovoljan.

“Što da se kaže nakon ovako ubjedljive pobjede u derbiju. Ovakvi mečevi se obično igraju pod velikim tenzijama, često proteknu u taktičkom nadmudrivanju, ne vidi se mnogo golova, ali ovaj je drugačije otvoren, jer svi na terenu su imali veliku želju, možda baš zbog toga što smo rame uz rame na tabeli. Očekivali smo tešku utakmicu, Budućnost se pokazala kao pravi protivnik, maler ih je potjerao, autogolove su postigli… Međutim, mi smo zasluženo dobili, iskoristili svoje kontre, dobro šutirali, a oni svoje prilike nijesu iskoristili i konačan ishod ne čudi. Mislim da je presudulo iskustvo. Što je najvažnije, naš saigrač Bojan Ciger je zdravo, a to što je ostao da leži na travi u toku meča zasjenilo je kompletnu priču o derbiju. Na kraju, ispostavilo se da je dobro i zadovoljno nastavljamo gdje smo stali. Došli smo na mjesto koje nam objektivno pripada, ali šampionat je predug i trka je praktično tek počela. Nijesmo bez iskustva i znamo da je teško održati pobjednički ritam, ali mi ga želimo i vjerujemo da ćemo pružati sve bolje partije, bez obzira što je će nas sad svi mnogo ozbiljnije doživljavati i željeti da nas dobiju. Ipak, Sutjeska je tim protiv koga se malo ko naigrao posljednjih pet sezona”, kazao je nikšićki prvotimac Damir Kojašević komentarišući derbi i novonastalu situaciju na tabeli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
M CG
Gost
M CG

Sve cestitke za fudbalere,a uprava i navijaci sa zapada neka se postide ako umiju i mogu.

awetinja
Gost
awetinja

Preoteše nikšićani svu CG

Send this to a friend