Fudbal Podgoričani napravili lošu uvertiri pred najveći crnogorski derbi

Bili smo bolji, ali sreća nije bila uz nas

Budućnost više nije jedini neporaženi tim u iigi “plavi” su izgubilli u podgoričkom derbiju, od Titograda na komšijskom terenu (2:1), s tim što su zadržali prvo mjesto na tabeli.

Četa Branka Brnovića nije odigrala lošu utakmicu, štoviše bila je bolja, stvarala šanse, kontrolisala teren, ali kada se očekivalo da povede lopta se u finišu prvog dijela našla u mreži Dragojevića nakon što je autogol postigao Stojiljković.

Pokušala je Budućnost da reaguje u nastavku, stvorila nekoliko izglednih situacija, ali je izostala realizacija sve je branio golman Ivanović.

Kazna za promašaje stigla je u 87. minutu kada je Titograd dupiirao prednost iz penala. Poraz je u sudijskoj nadoknadi ublažio Vujačić koji se vratio poslije operacije trbušnog zida.

“Nijesmo zaslužili da izgubimo. Trebalo je da riješimo utakmicu u prvom poluvremenu tokom kojeg smo imali nekoliko šansi, ali nijesmo iskoristili nijednu. Sreća nije bila uz nas ne samo da smo promašivali, nego smo i protivniku omogućili vodstvo autogolom. Napadali smo i u nastavku, ali umjesto izjednačenja skrivili smo penal iz kojeg je domaćin povećao vodstvo. Previše jeftino smo primili golove, praktično dva iz jednog šuta Titograda, ali to je fudbal, ne pobjeđuje uvijek bolji. Idemo dalje, vjerujem da ćemo se vrlo brzo vratiti na pobjednički put”, rekao je Stefan Milić.

Nema razloga za paniku u redovima “plavih” koji su i dalje ispred svih, doduše sada samo dva boda u odnosu na Sutjesku sa kojom igraju u srijedu pod Goricom.

“Neće nas poremetiti jedan negativan rezultat, pogotovo što znamo da smo dobro radili neke stvari u tom meču. I pored teških uslova za igru zbog jakog vjetra, u oba poluvremena smo diktirali ritam. Nije nam se dalo da ostvarimo bolji epilog. Ipak, sve zavisi od nas, najvažnije je da uloga lidera pripada nama. Očekujem da već u narednom meču pokažemo da smo s pravom na vrhu”, kazao je kapiten Budućnosti koji nastavlja:

“Moramo što prije da zaboravimo prošli meč, ali i da izvučemo pouke. Spremićemo se da “izginemo” na terenu protiv Sutjeske. Pred nama je veliki derbi protiv direktnog konkurenta za titulu. To je najbolja prilika da potvrdimo da smo trenutno bolji. Naravno, biće teško, Sutjeska je veoma kvalitetna ekipa, ali vjerujem da imamo sve što je potrebno za uspjeh”, zaključio je Milić, defanzivac Podgoričana i mlade reprezentacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

Odlicna igra. Ne ide vazda. Ne sumnjam u titulu. Buducnost koja najljepse igra ko zna od koje generacije. Brna je doktor. A trolovi neka napisu sto se Brni moze konkretno zamjerit ako imaju sto.

Vojo
Gost
Vojo

Da ste znali u koje vrijeme ce te igrati drugacije bi to bilo ali bice to mnogo mnogo bolje poslije pauze biti ce vi druga ekipa

Send this to a friend