Fudbal

Bivši reprezentativac Jugoslavije pronađen mrtav u garaži

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Zvezdan Cvetković, pronađen je jutros mrtav u garaži u Zagrebu, prenosi “Večernji list”.

Zasad nema informacija o uzroku smrti jer se navodi da na njegovom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

“Tragedija! Strašno! Čuo sam se sa Zvezdanovim sinom i on mi kaže da je bratu posljednjih dana bilo loše. Jutros je oko 7.30 sati pao ispred kuće, valjda blizu garaže i udario direktno glavom o ivičnjak. Kaže mi da je na mjestu ostao mrtav. Prije nekoliko dana mu se takoše slošilo, pa je pao u kući. Povrijedio je glavu. Otuda ti hematomi, kaže mi bratanac. Nije mi se žalio da je imao zdravstvenih problema. Nije imao problema sa srcem. Bratanac mi kaže da je umro od udarca glavom o ivičnjak”, rekao je za “Kurir” brat Zvezdana Cvetkovića Bora, inače nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Cvetković je rođen u Karlovcu, 18. aprila 1960. godine, a tokom karijere igrao je za Dinamo iz Zagreba i njemački Manhajm.

U dresu tima sa “Maksimira” upisao je 492 utakmice, a potom je bio trener, sportski direktor i skaut Zagrepčana. Bio je dio čuvene generacije Dinama koja je 1982. bil prvak SFRJ.

Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je devet utakmica.

Send this to a friend