Fudbal

Bivši rudari protiv bivših plavih

foto: fk-buducnost.me

Ne tako davno su odlučivali o titulu, a u aktuelnoj sezoni će se boriti za Evropu Budućnost sa 38 bodova dočekuje (subota, 14.30) ekipu Rudara, koja je u dosadašnja 22 kola osvojila 29 poena.

I neće to biti samo običan derbi.

Biće to okršaj igrača koji su igrali i za jedan i za drugi tim!

“Pred nama je treći derbi u četiri kola. Očekujem tešku utakmicu iz prostog razloga što je mnogo ljudi koji su učestvovali u životu Budućnosti sada u Rudaru i to je sa njihove strane motiv više, što je sasvim normalno”, rekao je šef stručnog štaba “plavih”, Vladimir Vermezović.

Čovjek koji je sa “plavima” vezao tri neriješena rezultata je mislio na Agovića, Radovića, Mitrovića, Živkovića, Burzanovića, Janketića, Đalovića, trenera Vukotića.

“Rudar je iskusna ekipa, a bivši igrači Budućnosti će sigurno imati dodatni motiv. Međutim, vjerujem da će i moji igrači biti motivisani. Jedino što mi treba da uradimo je da pokažemo želju za pobjedom, jer konačno je došlo vrijeme da se dobije neki meč. Zadovoljan sam atmosferom u ekipi i ta atmosfera sa treninga treba da se prenese na utakmicu”, rekao je 54-godišnji stručnjak.

Međutim, opremu Budućnosti nose tri igrača koja su učestvovala u najvećim rezultatima Rudara, koji je danas najtrofejniji klub u državi. To su Milan Mijatović, Blažo Igumanović i Vladan Adžić. Tako da nas čeka sudar bivših “rudara” i bivših “plavih”.

“Mislim da derbi dolazi u pravo vrijeme za nas, jer dižemo formu”, rekao je za “Vikend novine” ofanzivac Rudara, 21-godišnji Marko Vuković, koji je sa drugovima vezao dva trijumfa nakon početnog poraza.

“Tri vezana remija Budućnosti ne smije da nas zavara. Svi znamo ko je Budućnost i kako može da igra, ali Rudar je najtrofejniji klub u Crnoj Gori, znamo da igramo protiv Budućnosti. Utakmicu može da prelomi ekipa koja bude konkretnija u završnici, jer sam siguran da će biti šansi, podvukao je Vuković.

Send this to a friend