Fudbal

Bolje smo prolazili, kada smo igrali slabiji fudbal

Od sjaja do očaja. Tako bi se u najkraćem mogao opisati ovosezonski učinak OFK Titograd. Ekipa sa Starog aerodroma devet kola u šampionatu nije znala za poraz, ,,crveni” su ostvarili šest pobjeda uz tri remija (protiv Sutjeske, Lovćena i Rudara), čime su nakon šokantne eliminacije iz Evrope predstavljali pravo osvježenje na domaćoj sceni.

Kraj septembra i poraz od Rudara označio je kraj jedne (pozitivne) i početak druge (negativne) serije, koja i danas traje. Romantičari su osvojili bod protiv Iskre, zatim su poraženi od Budućnosti, a da su definitivno u rezultatskoj krizi potvrdio je i duel na ,,Trešnjici” minulog vikenda, kada je Titograd poražen od Zete. Pet mečeva bez pobjede ili već 39 dana.

“Kada bih pravio paralelu između početka sezone i sada, moram konstatovati da se ta dva perioda ne mogu porediti. Na početku sezone nijesmo igrali toliko lijepo i dopadljivo, ali smo bilježili dobre rezultate, pobjeđivali i osvajali bodove. Za razliku od tog perioda, prethodnih mjesec smo igrali možda i ljepši fudbal, ali nijesmo zabilježili dobre rezultate, a to se naravno broji”, kazao je Mirko Raičević, kapiten OFK Titograd.

Fudbaleri OFK Titograda, predvođeni trenerom Igorom Pamićem, nakon odličnog starta, kada je ekipa sa Starog aerodroma bila lider prvenstva, sada je na diobi druge pozicije sa Zetom i Sutj eskom, a lider šampionata je Budućnost, koja bježi tri boda. Interensatno je daje OFK Titograd posljednji trijumf u prvenstvu ostvario 22. septembra protiv Petrovca pod Malim brdom.

“Dosta toga je uticalo na našu igru. Ušli smo u negativan niz, ali moramo da zadržimo mirnoću, povećamo nivo koncentracije i da još više radimo. Kroz dobar rad i pozitivnu atmosferu izaći ćemo na pravi put”, kazao je iskusni vezista ,,crvenih”.

Send this to a friend