Fudbal CFL

Božović obilježio sezonu, šestorica iz Budućnosti u idealnom timu

foto: FK Budućnost

Član Budućnosti Draško Božović proglašen je za najboljeg igrača Prve crnogorske Telekom fudbalske lige za sezonu 2019/20, u tradicionalnom izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crre Gore (SPFCG).

Fudbaler Budućnosti dobio je najviše glasova svo­jih ko­le­ga – 43, a iza njega su se našli Marko Ćetković (Sutjeska) sa 32 i Igor Ivanović (Budućnost) sa 9 glasova.

Novopečeni šampion naše zemlje ima ček šestoricu igrača koji čine idealni tim za sezonu 2019/2020.

golman
Miloš Dragojević – Budućnost (49 glasova)

odbrana
Stefan Milić – Budućnost (81)
Igor Ćuković – Rudar (52)
Nemanja Sekulić – Zeta (49)
Laka Malešević – Iskra (45)

vezni red
Draško Božović – Budućnost (78)
Marko Ćetković – Sutjeska (52)
Miloš Raičković – Budućnost (39)

Napad
Igor Ivanović – Budućnost (47)
Nikola Vujnović – Podgorica (39)
Petar Grbić – Budućnost (36)

„Zbog aktuelne situacije, uzrokovane pandemijom, ove godine smo prvi put organizovali glasanje elektronskim putem. Obzirom da je prelazni rok u toku, da su neki igrači pošli, na kraju smo ipak zadovoljni odzivom. Igrači su glasali savjesno i rekao bih da je ovaj tim potvrda toga. Moram navesti da je Moraitis iz Budućnosti dobio značajan broj glasova, ali kako nije igrao u prvenstvu tokom cijele sezone nije se mogao naći u Naj-timu. Ove godine iz dobro poznatih razloga nijesmo u mogućnosti da organizujemo svečanano proglašenje kao što smo to radili svih prethodnih godina, ipak nadam se da ćemo u dogledno vrijeme naći način kako da igračima uručimo zaslužena priznanja“, rekao je Željko Janović, predsjednik SPFCG.

Send this to a friend