Fudbal

Brinemo o svojoj igri

Lani se, već na polusezoni, znalo da će titula završiti kraj Bistrice, jer izabranici Nikole Rakojevića mogli su sebi priuštiti da nijedan meč ne dobiju u četvrtom prvenstvenom krugu.

Minule jeseni nijesu sjajno počeli (a i bili su opijeni evrospkim mečevima i u toku ljeta otišlo im je nekoliko ponajboljih fudbalera), ali su, kako se bližila zima, bili sve ubjedljiviji i na kraju zauzeli lidersku poziciju.

No, početak marta donosi novi šmek crnogorskom fudbalu. Napokon, Nikšićani bi, nakon duže vremena, mogli da imaju takmaca u trci za trofej.

Budućnost je počela dobro da igra, pa čak je Sutjesku sustigla i gol razlikom, ali ima još dosta do trofeja, jednog i drugog.

Na pitanje da baš partije glavnog konkurenta prokomentariše činjenicu da se nakon ovog vikenda na vrhu tabele izvojio dvojac vječitih rivala, Rakojević uzvraća u svom stilu.

“Dobro je poznato da smo odavno zauzeli stav od kojeg ne odstupamo do kraja. Vodimo samo računa o svojoj igri i svojim rezultatima. Svaki meč doživljavamo kao jednako težak, a prvi sljedeći će nam, do finiša šampionata, biti najteži. Ukoliko uspijemo te maksime da se pridržavamo, na kraju pogotovo nećemo imati razloga da komentarišemo tuđe rezultate”, kaže iskusni strateg nikšićkog prvoligaša.

Zadovoljan je Rakojević što su dobili Iskru, svjestan da im predstoji serija teških utakmica i želi da svoje momke motiviše za svaku od njih kao daje finale.

“Danilovgrađani su dobro odigrali, potvrdili su da u gostima posebno opasno djeluju, u pojedinim djelovima meča imali su i inicijativu, ali ako se pažljivije analizira statistika i nijesu baš često bili ispred našeg gola. Pošto smo postigli pogodak ubijeđen sam da nije bilo dileme ko će slaviti, ali propustili smo mnogo izglednih šansi. No, kao što to obično kažem poslije pobjede, najvažnije je da smo pripisali još tri boda. E, već nakon prespavane noći, imamo važnija posla”, riječi su Rakojevića.

Send this to a friend