Fudbal

Brnović: Vratili smo publiku, sljedeće sezone moramo da osvojimo titulu

Došlo je vrijeme da se spusti zavjesa na 13. izdanje domaćeg fudbalskog šampionata.

A pred posljednje 36. kolo Telekom 1. CFL sve je riješeno šampion je Sutjeska, viceprvak je Budućnost, Zeta će najvjerovatnije protiv nezainteresovanog Lovćena da ovjeri treće mjesto koje direktno vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, OFK Titograd će uraditi sve da sačuva četvrtu poziciju (vodi u Evropu ukoliko Budućnost osvoji Kup), Rudar i prijestoničani će u baraž za opstanak u eliti, a Mornar u Drugu ligu…

Međutim, na zatvaranju sezone imamo derbi. Najveći u našoj državi. Sa tradicijom. Šesti ove sezone.

I to pod Goricom. Na našem najvećem stadionu. Budućnost se dugo nadala da bi upravo taj međusobni okršaj (subota, 17.30) mogao da riješi pitanje šampiona.

Međutim, Sutjeska je zasluženo osvojila drugu uzastopnu titulu, a četvrtu od obnove državnosti…

“Zamišljali smo drugačije derbi, da će biti poslastica za sve nas. Ali prije svega, čestitke Sutjesci na osvojenoj tituli. Čitav drugi dio sezone su bili na prvoj poziciji i moramo reći da su zasluženo šampioni”, još jednom je Branko Brnović čestitao “plavo bijelima” i prijatelju Nikoli Rakojeviću osvojenu titulu…

“Našu meč loptu smo propustili u Nikšiću kada smo primili gol za remi u 95. minutu, a vodili smo 2:0, odigrali dobar meč. Očigledno nismo imali snage da se vratimo. Pokušavali smo da jurimo, ali nije bilo lako, jer znate koliko svaka ekipa ima motiva protiv nas. Nismo izdržali ritam, Sutjeska je prva, nama ostaje da odigramo najbolje što možemo i da ne mislimo na finale Kupa. Moramo da shvatimo da igramo protiv Sutjeske i samo je to bitno”, jasan je Brnović.

“Plavi” žele da odigraju najbolje moguće protiv velikog rivala, a onda da osvoje Kup protiv Lovćena pod Goricom (30. maj, 20.30). A zatim će razmišljati o Evropi i narednoj sezoni…

“Budućnost svake godine mora da juriša na duplu krunu, jer ako toga nema, ne znam šta bilo ko igrači ili ja tražimo u Budućnosti. Budućnost mora da igra ofanzivan napadački fudbal, da daje što više golova, da stvara šanse. Vratili smo publiku, povjerenje u igrače, slušaju se dobri komentari. Sve je to lijepo, ali nema titule. Budućnost sljedeće sezone mora, ali stvarno mora da osvoji titulu. Ako se to ne desi, svi koji su tu treba da kažu doviđenja”, direktan je bio 51-godišnji Brnović.

Sutjeska i Budućnost su se sreli pet puta ove sezone dva puta u Kupu i tri puta u prvenstvu Nikšićani su slavili jednom (u prvenstvu) i viđena su četiri remija (po dva u prvenstvu i Kupu).

Okršaj na podgoričkoj areni nema rezultatski značaj, oba trenera će da izađu sa kombinovanim sastavom usljed povreda i umora, ali klasik je klasik. I igra se za prestiž.

“Utakmica za nas nema rezultatski značaj, ali kada igramo protiv Budućnosti motiva nam ne fali. U pitanju je derbi crnogorskog fudbala, pa ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu u meču protiv najvećeg rivala. Rasterećni smo, ali i puni samopouzdanja i možemo da odigramo najbolje što znamo”, rekao je Marko Vučić, ljevonogi fudbaler Sutjeske, koji poštuje velikog protivnika…

“Budućnost nas je pratila tokom cijelog prvenstva, zbog nje smo morali da igramo na maksimumu svaku utakmicu. Znamo da nas čeka težak zadatak, upoznati smo sa svim njihovim vrlinama i manama, ali imamo kvalitet da ostvarimo pobjedu. Na kraju je ispalo najbolje za nas i ostaje nam samo da sve začinimo trijumfom u Podgorici” jasan je Vučić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RESERVE
Gost
RESERVE

Sutjeska ce i dalje biti tu.

gugi
Gost
gugi

e fino je vracena publika kad nema 100 ljudi na gradski stadion kad igra buducnost…familija

Šporki Ubljanin
Gost
Šporki Ubljanin

Neznalica bio i ostao…

Zdrav
Gost
Zdrav

Aj polako

Send this to a friend