Fudbal 1.CFL

Budućnost hladi šampanjac

Periša Pešukić

Budućnost u 30. kolu Telekom 1. CFL ima šansu da teoretski osvoji titulu – ukoliko plavi večeras savladaju Kom, a Sutjeska ne pobijedi u Danilovgradu, šampionska trka biće gotova. ,,Plavi” imaju 17 bodova prednosti na vrhu tabele i samo je pitanje dana kada će prelomiti šampionsku trku.

Zlatičani bi, međutim, da odlože slavlje lidera, makar za utorak. Izabranicima Radisava Dragićevića gori pod nogama i pokušaće da iznenade velikog favorita na svom terenu (20 h).

Kom je pretposljednji na tabeli i svaki bod je bitan u borbi za opstanak.

“Očekuje nas jedna jako teška i zahtjevna utakmica. Međutim, nama je do kraja svaki bod dragocjen, pa ćemo bez obzira što igramo sa liderom i po svemu sudeći novim šampionom nastojati da ostvarimo povoljan ishod”, kazao je iskusni defanzivac Koma Filip Mitrović.

Kom je bio u dobroj seriji, ali je porazom od Petrovca šanse da izbjegne baraž sveo na minimum.

“Pokazali smo da možemo da igramo protiv timova iz vrha. Na nekim mečevima nijesmo imali sreće, kao recimo protiv Sutjeske, gdje smo imali pobjedu u džepu. Ali, definitivno je meč u Petrovcu bio prilika da napravimo nešto više. Porazom smo ostali u teškoj poziciji i sada je svaki meč od izuzetnog značaja”, dodao je Mitrović.

Budućnost planira na Zlatici da potvrdi dominaciju u prvenstvu.

“Idemo na pobjedu, a vjerujem da već sada možemo da završimo priču oko titule. To je cilj svih nas kako bi u nastavku sezone šansu dobili mladi igrači, kao i neki od startijih sa klupe. Pokazali smo da smo najbolji tim u državi i bilo bi lijepo da što prije ovjerimo trofer”, kaže Miloš Vučić, defanzivac ,,plavih”.

Budućnost ima komotnu poziciju na vrhu tabele i ne mora juriti trijumf, za razliku od domaćina kojem „gori pod nogama”.

“Kom će biti posebno motivisan. Pretpostavljam da će i oni igrati na tri boda, ali mi gledamo sebe. Bolji smo i to treba da dokažemo na terenu. Mnogo je faktora koji mogu da odluče utakmicu, ali ako budemo pravi, a nema razloga da bude drugačije, vjerujem da ćemo na kraju slaviti”, ističe Vučić.

Send this to a friend