Fudbal

Budućnost se nada da će probiti barijeru

foto: fk-buducnost.me

Budućnost nema poraz ovog proljeća i kada se to čuje, reklo bi se, da je pod Goricom sve ružičasto. Bliže je međutim nekom sivilu, jer su “plavi” upisali samo jednu pobjedu (minimalac protiv Dečića), uz pet mršavih remija. Ipak, rezultati nisu ono što najviše brine armiju navijača, igra je mnogo veći problem…

“U nekim novinama sam vidio naslov: Nepobjediva i nemoćna Budućnost” i to je neka suština”, kaže trener “plavih” Vladimir Vermezović uz pojašnjenje: “Defanziva nam daje sigurnost, to je ono što se radi na treniznima, dok napad nije na nivou, a to je više stvar kreacije. Treba nam i vremena i nadam se da ćemo konačno krenuti i sa boljim igrama i sa boljim rezultatima”.

A da krene nabolje idealni proitivnik je Kom. Iako Budućnost nikoga nije ubijedila da može da savlada čak i one najlošije rivale iz CFL.

“Po imenu, tradiciji, pa i tabeli smo favoriti, ali ne možemo da prijetimo nikome, pa ni Komu. Nezgodni su, igraće sigurno zatvorenije, tražićemo način da to probijemo”, ističe popularni Vermez.

“Plavi” su dva puta ove sezone minimalcem odradili Zlatičane (strijelci Tučević i Melunović).

“Potpisao bih isti rezultat. Pristalica sam pobjeda bilo kakvih, a da vremenom dođemo u situaciju da razmišljamo i na način da dobijamo sa većom razlikom. Imamo problem psihološke prirode, treba nam jedna velika, ubjedljiva pobjeda da “probijemo” barijeru. Možda baš to bude slučaj danas”.

Kom sa najlošijim učinkom u proljećnjem dijelu sezone stiže na najveći stadion. Tim Duška Vlaisavljevića osvojio je samo dva boda, ima četiri poraza, od kojih je posljednji od Dečića upalio alarm na Zlatici.

“Loše smo krenuli, a protivnik u ovom trenutku ne može da nam bude teži”, kaže nam Luka Petričević, vezista Koma i nastavlja. “Svaki meč do kraja sezone nam je krucijalan, tražićemo bod(ove) na svakom terenu”.

Dijete Budućnosti siguran je da bi pozitivan rezultat pod Goricom mogao da razbudi uspavane “vragove”. Zato, skicira recept makar za bod…

“Kako treba da igramo? Samo nam čvrstina pozadi, koju nismo imali do sada, garantuje da možemo da se izvučemo iz ove situacije”, jasan je dvadesetpetogodišnji fudbaler.

Send this to a friend