Fudbal

Budućnost se sprema za Partizan, odlasci sve remete

Način na koji je Budućnost odigrala prvo poluvrijeme u prijateljskom meču sa Javorom otprilike je model koji trener Dragan Kažić priprema za nastup u Beogradu protiv Partizana u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

,,Plavi“ su u uvodnih 45 minuta forsirali zonu, prepuštajući protivniku posjed lopte, dok su iz faze odbrane kontrama i polukontrama pokušali da ugroze mrežu rivala.

Gol je čuvao Mijatović, a zadnja linija izašla je u sastavu Raspopović, Simović, Mitrović i Tučević, koj i se pojavio na poziciji lijevog beka kao zamjena za kapitena Rista Radunovića.

Budućnost je izgubila od tima iz Ivanjice (1:0), s tim što je odluka pala u finišu, kada je crnogorski šampion igrao maltene sa drugom postavom. Dok je na terenu bila bolja postava, stvari su izgledale po volji iskusnog kormilara.

“Počeli smo da se uigravamo za Partizan. U meču sa Javorom pažnju smo posvetili zonskoj odbrani. Prepustili smo protivniku inicijativu i posjed lopte, a mi smo svoje šanse čekali iz kontre i polukontre. Očekujem da se tako odvija prva utakmica u Beogradu, zato pokušavamo da se što bolje spremimo. Protiv Javora je sve to izgledalo dosta dobro, o čemu svjedoči činjenica da protivnik ovdje na Zlatiboru nije uspio ozbiljnije da nam zaprijeti u prvom poluvremenu. Sa druge strane, mi smo imali izglednu priliku preko Raspopovića koji nije najbolje reagovao, dijelom zbog umora, a dijelom i zbog teškog, tvrdog terena. Generalno sam zadovoljan kako smo izgledali u prvom poluvremenu protiv Javora.” rekao je Kažić, koji je potom opisao drugi dio utakmice sa ekipom iz Super lige Srbije.

“Prolazimo kroz napornu fazu rada, momci su isrcpljeni, fali svježine jer smo trenirali po dva puta dnevno. Zato smo na poluvremenu promijenili čitavu postavu. U nastavku su šansu dobili mladi igrači koji su me na momente oduševili. Trudili su se da u djelo sprovedu ono što radimo na treningu. Priredili su jednu izvrsnu akciju nakon koje smo dali gol, ali je on poništen, mislim neopravdano. Raduje me činjenica da se sve više nameću mladi momci, poput Terzića, Milića i Roganovića, koji imaju veliki potencijal. Oni su budućnost kluba. U 75. minutu napravili smo taktičku grešku koju je Javor kaznio. Neki detalji su dobri, ali znam da možemo i moramo bolje u svim linijama.” – dodao je iskusni kormilar ,,plavih“.

Sa ekipom Budućnosti trenira Milan Svojić koji kroz probni rad pokušava da se nametne stručnom štabu crnogorskog šampiona.

“Počeo je utakmicu protiv Javora, ali vidjećemo ga još i u sljedećem meču. Trebalo je da igramo sjutra protiv tima iz Rumunije, ali su oni otkazali dolazak. Sada tražimo protivnika.” – rekao je Kažić.

Partizan se u Sloveniji kompletira za izazove u Evropi. ,,Crno-bijelima“ su se priključili najbolji igrači i strijelci Brazilac Leonardo i mladi napadač Đurđević.

Kod Budućnosti je obratna situacija prvotimci odlaze. Ekipu su napustili Vukčević, Raičković, Vušurović i Vujović. Kapiten Radunović je blizu prelaska u Arsenal iz Tule, a odlazak je najavio i Hočko.

“Ovo su stvari koje nikako nijesmo planirali. Nijesmo uspjeli da zadržimo igrače kojima uskoro ističu ugovori. U ogromnom smo problemu. Radunović nas je napustio i danas ćemo definitivno znati da li ostaje u ruskom klubu nakon što je sinoć igrao pripremnu utakmicu u Austriji. I Hočko je uskoro slobodan, a i on nam je najavio mogućnost da uskoro ode. Tražimo zamjene, s tim što je sve manje vremena da se novi igrači spreme do evropske premijere.” – ističe Kažić.

Ukoliko Radunović zvanično dogovori saradnju sa ruskim klubom koji sa klupe predvodi naš trener Miodrag Božović Grof, ekipi će se na Zlatiboru priključiti Blažo Igumanović. Riječ je o nekadašnjem fudbaleru Rudara, Sutjeske i Mladosti, te internacionalcu u Kazahstanu, Poljskoj i Bugurskoj, koji među ,,plave“ treba da stigne kao lijevi bek.

“Obavili smo preliminarne razgovore sa Igumanovićem. Očekujem da nam se uskoro pridruži ukoliko Radunović realizuje transfer u Rusiju.” – zaključio je Kažić.

Tags
Send this to a friend