Fudbal

Budućnost strpljivom igrom ruši Sutjesku

http://fk-buducnost.me/

Golman Budućnosti Milan Mijatović rekao je da njegov tim u derbiju protiv Sutjeske treba da odigra strpljivo, ako želi trijumf nad najvećim rivalom u borbi za titulu.

“Plavi” imaju 13 bodova manje na tabeli od lidera sa stadiona kraj Bistrice.

“Prednost Sutjeske u duelu koji slijedi je naše moranje. Ali moramo da izađemo na teren mirne glave, a vrela srca. Moramo da bude strpljivi, da nastojimo da od prvog do posljednjeg minuta lomimo sjajnu defanzivnu liniju rivala kako bi stigli do tri boda. Znam da će biti teško kao i svi u ekipi, ali vjerujem da možemo do pobjede”, rekao je Mijatović za Sport Klub.

Podgoričani imaju veliki minus zbog slabih igara u gostima.

“Činjenica je da smo mnogo bolje igrali kući nego u gostima. To je i rekao sada već bivši trener Dragan Kažić. Kao i on, ni ja ne znam da objasnim zašto je to tako. Ista priča se ponovila i protiv Koma, samo što smo ovoga puta nekako uspeli da stignemo do gola i pobjede. Sada nas očekuje duel sa Sutjeskom, a pobjedom bi sačuvali nadu da u nastavku sezone možemo da odbranimo titulu. Mada treba naglasiti da Sutjeska ima veliku prednost i da kontroliše situaciju kada je domaći šampionat u pitanju”, dodao je Mijatović.

Budućnost i Sutjeska igraće u srijedu od 16 sati na stadionu pod Goricom.

B.J.

Send this to a friend