Fudbal

Budućnost vodim iz ljubavi, više ne znam ko mi je prijatelj, a ko neprijatelj

Poruka iz Budućnosti ljetos je glasila: Napadamo duplu krunu! Nakon jesenje polusezone situacija nije povoljna: “plavi” su tek četvrti u Telekom 1. CFL što je najlošiji rezultat od kada se igra naša liga, lider Sutjeska je daleko na (ne) dostižnih sedam bodova, a jedini plus je plasman u polufinale Kupa Crne Gore.

Naravno, to nisu rezultati koji zadovoljavaju trenera Branka Brnovića, koji je preuzeo ekipu 7. oktobra nakon što su je vodili Zoran Govedarica i Radisav Dragićević.

Međutim, ni bivši selektor Crne Gore nije uspio da razdrma “plave” pošto je na 11 utakmica upisao tri pobjede, šest remija i dva poraza.

“Očekivao sam da će Budućnost na polusezoni imati pet šest bodova prednosti na vrhu tabele, a realnost je takva da imamo minus sedam. To nas nezadovoljava, želimo više, potrudićemo se da stvari na proljeće izgledaju bolje” rekao je 51-godišnji strateg Budućnosti.

Legenda plavog kluba je više puta upozoravala kako je ekipa nespremna i da će sve doći na svoje tokom proljeća Brna je ubijeđen da prednost šampiona nije nedostižna, ali gleda samo svoj tim.

“Ne mogu da kažem kako momci nisu željeli, ali kod pojedinih je voljni momenat morao da bude bolji. Nedostaje nam lider na terenu, ali sam ubijeđen da ćemo ga imati u drugom dijelu sezone” poručio je Brnović, koji je očekivao više od pojedinih igrača, ali nije izdvajao imena…

“Da li sam očekivao više od nekih jesam, bez dileme. Očigledno da su neki podlegli psihološkoj barijeri, pritisku koji nosi dres kluba”.

Put do titule je posut trnjem?

“Sutjeska je ozbiljan klub, ima kvalitetnu ekipu, odlično je vođena od iskusnog Rakojevića. Tu je i Zeta sa kojom se nikada ne zna, kao i Titograd koji se vratio u igru za trofej. Petrovac je nezgodan, a ima tu još ekipa koje mogu da pomrse račune. Čeka nas težak posao”, jasan je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, koji je najavio promjene u igračkom kadru…

“Sa pojačanjima koje želimo, očekujem neku novu, puno bolju Budućnost na proljeće. Nemamo više prava na kiks. Imamo još dvije utakmice sa Sutjeskom, to je šest bodova, u tome vidimo šansu. Ako smo pravi, pobijedićemo derbije, a ako nismo onda nismo za titulu”, jasan je Brnović.

Realizacija i ljetošnja loša selekcija igrača su koštali Budućnost bolje pozicije na tabeli postigli su samo 16 golova na 19 utakmica. Sa druge strane, odbrana je bila dobra (primila 12 golova), ali…

“Ne smijemo da imamo takav učinak u napadu. Promašivali smo mnogo, čak je žalosno da imamo toliko bodova naspram broja prilika koje nismo iskoristili. Međutim, ne mogu promašaji vječno da traju, znam da će realizacija doći na svoje” rekao je bivši fudbaler Budućnosti, Partizana, Espanjola, da bi se osvrnuo na gorući problem.

“Brine me činjenica što smo olako primali golove iz naše dominacije. Dešavali su se nezamislivi propusti. To moramo da otklonimo tokom priprema koje su pred nama”.

Da li je teško biti trener Budućnosti?

“Bio sam selektor, a posao u klubu je nešto drugo. Nisam bio nespreman, ali tek kada sam došao shvatio sam koliko ima pritiska sa svih strana”, jasan je Brnović, koji ne dozvoljava da mu se bilo ko miješa u rad ili sastav:

“Više ne znam ko mi je prijatelj, a ko neprijatelj. To je nevjerovatno. Ako neko voli Budućnost, onda treba da je voli bez obzira ko je trener. Bio sam odlučan da ne radim u našem fudbalu, ali Budućnost je moj klub. Klub koji volim, zato sam prihvatio posao. Stalo mi je da uradimo nešto veliko, zbog renomea kluba, navijača, javnosti, a i zbog samog sebe. Vjerujem u uspjeh na kraju sezone. Koliko smo dobri u svom poslu, vidjećemo na kraju sezone”.

Budućnost je ljetos imala plan da uz rezultat forsira mlade igrače, ali realno niko od tih mladića nije uspio da odskoči…

“Volim mlade igrače, u reprezentaciji sam dao šansu Boljeviću, Bakiću, Đorđeviću… Mladi su i jesenas igrali u Budućnosti. Nemam problem da mladima pružim minutažu, ali mislim da se kod nas žuri sa proglašenjem talenata. Momci odigraju da valja jednu dvije utakmice i kreće euforija, uzlete, misle da su postali igrači”, rekao je Brnović, koji je naveo lični primjer.

“Bio sam klinac kada sam debitovao za Budućnost i tada sam dao dva gola u Zenici. Sljedeću utakmicu mi je trener Živadinović saopštio da sam na klupi. Kasnije sam shvatio da je to bilo ispravno, upravo iz razloga da bih ostao čvrsto na zemlji. Budućnost će nastaviti da forsira mlade, ali u tom dijelu moramo da budemo pažljivi”.

Koliko su sami mladi igrači krivi što stagniraju, jer čini se da nemaju baš izražen voljni momenat?

“Ima njihove krivice, jer sa 15 – 16 godina imaju menadžere, a ja čitavu karijeru nisam imao menadžera. Sve utiče na njih, pune im glavu roditelji, menadžeri… Sa mladima najviše pričam, govorim im da vjeruju u sebe, ali i da rade. Pojedini misle ako nisu počeli utakmicu da je to kraj. To je naš problem, umjesto da se dokazuju i zavrijede mjesto u timu”, jasan je Branko Brnović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlaho
Gost
Vlaho

Vodis klub i ljubavi a radis za platu od 4.500 eur – sto je daleko iznad plata za koje rade drugi treneri u Crnoj Gori. Sramna izjava !!!

Branko Bulatovi
Gost
Branko Bulatovi

Pokloni se Deju jer si bez njega niko i nista. A Dejo ce da plati za svoje promasaje kad tad.

Miga kumarica
Gost
Miga kumarica

A dje bi ti radio jadan, koga bi ti trenirao da ti nije Deja Savicevica i Zara Burica..

...
Gost
...

Brna trener? Ha-Ha

DUKLJA
Gost
DUKLJA

“Više ne znam ko mi je prijatelj, a ko neprijatelj”,Brnoviću što se čudiš,ti ka da si se podiza u Pariz.

Milos
Gost
Milos

Kakav klub takvi i treneri i igrači . Cus Budućnost, sta je to ona kroz istoriju osvojila ? Koga je pobijedila od evrospkih velikana ? Po čemu je veliki klub? Po par igrača sto su ponikli ? Pa onda i radnički nis je gigant posto je tamo ponikao Piksi, ili ofk Beograd koji je izbacio 10 puta vise igrača od… Više »

mne
Gost
mne

Potpuno si u pravu …Dje se to Brnovic dokazao kao trener.Sve treba podrediti Buducnosti i ugasiti fudbal u CG.

Sarii
Gost
Sarii

Za okvire Crne gore Buducnost je pojam.. Tik iza nje Sutjeska i to je to…

Nefi
Gost
Nefi

Ubacite predsjednika kluba sa pomocnicima imali bi ste izgradjen bedem ispred gola

piko
Gost
piko

uprava napolje…mizerni i licemjerni…

Fuad
Gost
Fuad

Treba strpljenja,istrpite mlade igrace,jednu ili dvije sezone,imate potencijal,Marković, Milosevic,Perovic,,Milic, Dovedite Petrovića iz Titograda, Krstovica iz Zete,pa onda Ce bit rezultata,ostavite sujetuu po strani

didier
Gost
didier

Krajnje je vrijeme da Budućnost napravi jasnu strategiju za budućnost. Smjenjuju se treneri kao na traci a niko neće da kaže pravi problem, većina igrača kluba trenutno nije nivo ni prve lige, fizička sprema je katastrofalna, taktička obučenost takođe. Ima tu par dobrih igrača, Mijatović, Milić, Tučević, Mirković, Božović, Ivanović, Perović, na tu bazu pridodati ako je moguće nekog ili… Više »

Misko
Gost
Misko

Krenulo se po malo. Brna je vec ispratio par strucnjaka. Na prvom mjestu Vlaisavljevica i Djurisica.

Fuad
Gost
Fuad

Brna je u pravu nidje nije teze biti trener u bilo kom sportu nego u Crnoj Gori svi su stručnjaci svi najbolje znaju,pljuju ako nema rezultata,evo primjer KK Budućnost dok nijesu poceli da dobijaju,svi su pljuvali trenera igrace,upravu a sad ih dizu u zvijezde,pa kad počnu ponovo da gube onda Ce biti isto,Grof Bozovic je bio jesenji prvak sa samo… Više »

Klarens
Gost
Klarens

Nije ni samo uspjeh u pitanju. Brna je donio baraz onim X-om protiv Engleske. Bili smo u nizu poraza i katastrofalnih utakmica (Vels, Svajcarska) i on je vratio Beciraja koji je namjestio go i odigrao perfektnu utakmicu. Odma su poceli da ga pljuju. Ovoga sad selektora obozavaju a tesko da mogu gori rezultati bit.

Send this to a friend