Fudbal Telekom 1. CFL (16. kolo)

Budućnost vraća dug Iskri

Samo dva uknjižena boda iz prethodna tri susreta – protiv Podgorice, Titograda i Petrovca – što je učinak mnogo manji od očekivanog, obavezuju izabranike Aleksandra Nedovića da se danas predstave u mnogo boljem izdanju nego u pomenutim utakmicama.

Motiva neće faliti jer će danilovgradski sastav odmjeriti snage sa liderom na tabeli i najvjerovatnije budućim šampionom. Budućnost je, ipak, protivnik po mjeri, ističe šef struke Aleksandar Nedović, i na igračima je, kako kaže, da pokažu kvalitet u ovom okršaju.

– Budućnost je u usponu forme, ima širok sastav igrača sa odličnim individualcima i ka novoj tituli ruše prepreke jednu za drugom – nije štedio komplimente Nedović na račun podgoričkog sastava, uvjeren da imaju načina da im se suprotstave i stvare pozitivan rezultat.

Naime, Iskra po nepisanom pravilu pruža najbolje partije protiv Budućnosti na stadionu „Braće Velašević“, dok je pod Goricom u prvom krugu poklekla u sudijskoj nadoknadi.

– Ne treba mnogo filozofirati oko strategije, nego prihvatiti borbu ,,prsa u prsa“, pa ko što ponese. Sigurno nećemo igrati podređenu ulogu i u ovom času odgovara nam što komšije iz glavnog grada dolaze kao apsolutni favoriti. Najvažnije je da budemo koncentrisani tokom čitavog susreta i greške koje su nas skupo koštale u pojedinim utakmicama svedemo na minimum – oprezan je Nedović koji će, po svemu sudeći, imati na raspolaganju sve potencijalne prvotimce.

Posebno raduje činjenica da je prošlog vikenda roviti Šahman bio na terenu petnaestak minuta i vjerovatno će biti potpuno spreman za ovaj duel, a još je ohrabrujuća vijest iz danilovgradskog tabora da nema povrijeđenih i kartonima opterećenih saigrača.

– Ukoliko ostvarimo povoljan rezultat imamo realne šanse da znatno popravimo plasman i za četiri dana mnogo lagodnije ugostimo Rudar, da bi zatim, uoči prvenstvene pauze, otišli rasterećeni na megdan Jezeru i Zeti – dodao je Nedović.

Budućnost uglavnom sa lakoćom preskače prepreke na domaćoj sceni i u takvoj je formi da je pitanje da li iko može da je zaustavi – u seriji je od pet pobjeda u prvenstvu, te 11 utakmica u kojima ne zna za poraz (10 trijumfa, jedan remi).

,,Plavi“ u Danilovgrad idu po nastavak niza.

– Čeka nas teška utakmica sa jakim tempom i trkom, tako da vjerovatno neće biti pretjerano lijepe igre. Tako je do sada bilo na mečevima sa Iskrom, koja je za nas neugodan protivnik bez obzira na to u kakvoj je formi – izjavio je Dejan Zarubica za klupski sajt.

Dvadeset sedmogodišnji napadač bio je junak pobjede Budućnosti nad Iskrom u posljednjem duelu dva tima.

Danilovgradski tim je, ipak, dužnik ,,plavih“ jer je prethodni duel u gradu na Zeti završen pobjedom domaćina od čak 4:1.

– Iskra ima iskusne igrače koji zaslužuju poštovanje, uvijek je teško igrati protiv njih, ali mislim da se mi pitamo. Zadovoljni smo sadašnjom situacijom, vratio nam se Petar Grbić, bićemo jači za njega i nadam se da ćemo da osvojimo tri boda, to je primarni cilj – naglasio je Zarubica.

Mladen Milinković od svojih izabranika ne voli da vidi preskakanje igre, već da do šanse dolaze kroz pas, tečno, lijepo za oko…

To ih je i dovelo do toga da uvjerljivo drže prvo mjesto.

– Sigurno je da nećemo odustajati od našeg fudbala i jakog presinga. Tražićemo našu igru, nećemo odustajati jer imamo vrhunski vezni red. Nadam se da ćemo iz utakmice sa Iskrom izaći kao pobjednici – rekao je Dejan Zarubica.

Meč počinje u 14 časova.

Send this to a friend