Fudbal Pljevljaci pod Goricom

Budućnost za nastavak niza, Rudar se nada iznenađenju

Budućnost je uhvatila odličan ritam – prva je na tabeli, a sredinom sedmice osigurala je plasman u polufinale Kupa nakon ubjedljivog izdanja protiv Bokelja u Kotoru (6:0).

Do kraja jeseni ,,plavi“ će biti fokusirani na prvenstvo, sa ciljem da uvećaju trenutnih pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

Podgoričani su na posljednjih 12 utakmica na domaćoj sceni ostvarili 11 pobjeda i remi, a još bolje brojke očekuju nakon današnjeg duela sa Rudarom pod Goricom (13 h).

“Sigurno je da želimo da nastavimo niz pozitivnih rezultata. Nalazimo se u dobrom momentu i sve to treba da valorizujemo u našu korist. Ne smijemo da potcijenimo Rudar, to je ekipa koja ima par dobrih pojedinaca i iskusnih igrača. Najbitnije je da damo sve od sebe i da sto odsto uđemo u utakmicu – tada će presuditi naš kvalitet”, rekao je Igor Ćuković za klupski sajt.

Dvadeset sedmogodišnji štoper upravo se iz Pljevalja ljetos preselio u Budućnost.

“Lijepe uspomene nosim iz Pljevalja. Vidim da su u problemima, a od srca im želim da se što prije finansijski konsoliduju i da Rudar bude stabilan prvoligaš. A kada su u pitanju emocije – već sam odigrao dvije utakmice protiv mog bivšeg tima, profesionalac sam, fokusiran sam isključivo na Budućnost. Nadam se novoj pobjedi”, ističe stameni Nikšićanin.

Budućnost i Rudar su do sada odigrali 53 utakmice – ,,plavi“ su slavili na 21 meč, 15 puta je bilo neriješeno, dok je 17 mečeva u svoju korist riješio Rudar.

Rudar je znao da iznenadi Budućnost pod Goricom, ali sada mu se ne daju velike šanse za pozitivan epilog.

Između dva tima postoji velika razlika u kvalitetu, ali Pljevljaci ne dolaze sa bijelom zastavom.

“Bili smo dugo jedini klub u državi koji je imao bolji skor od Budućnosti u međusobnim duelima. To se promijenilo u posljednje dvije godine. Budućnost je najbolja ekipa u Crnoj Gori, igra odlično i zasluženo je i ove sezone prva na tabeli. Domaćin je apsolutni favorit, ali pokušaćemo da odigramo za utisak, makar da osvojimo bod koji bi za nas bio ogroman uspjeh. Ipak, ne smijemo mnogo da tugujemo sve i da izgubimo. Očekuje nas naporan raspored i probaćemo što više da izvučemo iz finiša polusezone”, rekao je trener Vuko Bogavac.

Send this to a friend